long live!!!

Thursday, July 7, 2011

in KB with love..

hari khamis..hari ke-4 dah keje kat KB branch ni..keadaan masih tak terurus..tak sempat nak on-line..rindu tau kat blog..nak blogwalking pun tak leh..sob..sobs..internet kat opis yang sengal ni, boleh bukak dashboard jer..nak update, tulis entry boleh..tapi bila nak bukak blog, even nak preview entry baru before publish pun >> operation aborted!!CIS!!!sabo je la..



nak harap on-line kat umah, lagi laa jangan harap ngan si Rafique yang asyek meragam jer tu..menjadi2 pulak dia punye manja semenjak balik KB ni..asal hilang jer i dari pandangan mata dia, even masuk toilet kejap pun, start laa dia "buuuuu...buuuu..buuuuu" sambil melalak macam orang kena dera..i masuk toilet, dia tunggu depan pintu toilet..hadoiiilaaaa...



apa yang bestnya keje kat sini, ialah takde keje!!HAHAHA..dok melepak tak tentu arah jer..tapi bosan gak sebab tak ley nak on-line..banyak sangat sekatan..pastu sebagai staff "baru" rasa macam asyek being observed jer..rasa macam mata sume pandang jer..tak tahu laa memang betul2 orang pandang ker..i yang sendiri perasan ke..yang penting, I'M NOT COMFORTABLE sitting in this large room..40-50 orang staffs kot dalam ni..tak best!!miss my office in Cheras campus..kerusi meja ada +-15 pairs, tapi orang tak sampai 10 orang..=) really miss Uranus..and GMJ (u know who u are)!!



lagi satu yang best, esok dah cuti..yay!!jimat sehari kerja this week..hihhi..pastu ahad, isnin ngan selasa ada audit, rabu cuti lagi sebab petang tu flight balik KL!!yuhhhuuuu....



rasa di hati nak gi shopping kain nih..dapat kain 20-30 hengget, boleh beli 3-4 pasang..mesti gembira di hati kalau dapat baju baru banyak2 camtu kan??dah ler jahit kat KB ni murah lagi..my mum said, dia jahit baju kurung biasa, paling mahal rm30 jer..kalau kat KL, jangan harap!!beli kain rm30, jahit baju kurung pun dah rm45!!belum nak pattern itu ini..kalau lining, terus jadik RM90..hurmmm..pikir 18 kali nak jahit sepasang baju..ada sesape nka kirim kain???kirim ngan duit lah ekk..xdok modal nak didulukan..



esok nak ajak my sis gi makan sotong celup tepung..frust kan tak dapat makan sotong goreng tepung yang best masa gi Penang ari tu..tak dapat gi Terengganu, Kb pun ok laa..hope my sis tahu laa port yang best..i??jalan kat KB pun dah sesat2..lama weh tak drive kat KB..rasa macam pergi tempat baru pulak..ececehhhh..dasar kacang lupakan kulit ek??huhuhu..pastu nak gi beli keropok..for my hubby n FIL n opismets..buah tangan ler sket untuk orang KL..nak beli kain sepasang sorang tak mampu laa pulakk..increment ciput..kan kak azie kan???



sorry laaa merepek meraban..nama pun i bosan takde keje kan..

k bai..

3 comments:

geng GMJ said...

Jaga2...depa duk issue pasai perangai lect cni yg p sana....hope dina terkecuali..

nanonano said...

wow syoknye klu g sane memborong dgn jayanye sbb sane semua murah2,
hehe

My Azie said...

hehe..increment sudah tentu sikit..dengar cite 3%-7% jek..
jumpe minggu depan tau..gossip2.:D