long live!!!

Wednesday, June 29, 2011

separuh atau setengah atau sekerat??

oh my oh my..its the end of June already laa..how time flies!!


sempena dah habes separuh masa pertama ni, meh check 2011 wish list yang pernah dibuat disini dulu..kalau ikut entry tu, 4 dari 6 wishlist yang dibuat pada awal 2011 dah tercapai..alhamdulillah..mula dengan dapat menda yang paling diinginkan in January..Rafique's CDs stash pun sudah bertambah and keep on adding piece by piece..and of coz i'm gonna collect more Weehuggers and Flip (maybe)..soooo in love with them!! Flip punya performance sangat menggembirakan kecuali takde prints, plain colour sajer..boring r plain ni..corak2 baru gembira..hihi..Netbook pun sudah berjaya walaupun bukan pink kaler..tak kesah laa.yang penting dah dapat!!asal boleh pakai sudah..*gaya orang bajet ciput cakap*


by the way, got permission from hubby to add superheroes prints CD already!!yeayerrss!!


which one prettier eyk??Superman ke Batman???eh, Batman ngan Superman mana cantik, hensem laahh!! ok.fine.

which one is tougher???


i was thinking about below combination..cantik tak??? or u all rasa yang batman or superman kat atas lagi cantik dari my selected prints nih??

opinion plissss...

all pics from MoleyGardenPatch

sory for iklan tadi..sambung balik citer wishlist..



i jugak dah berjaya membawak si bolat hensem ku pergi holiday ke Tioman Island..best gilakk snorkelling there!!kalau laa ada license untuk scuba diving, bestnyerrrr!!! my experience fully-cloth diapering my prince charming during our Tioman Trip ada citer kat sini..cerita2 about the chalet we stayed in-Swiss Cottage ada kat sini..pengiraan bajet kasar ke Tioman ada katsini..dan kalau plan nak bawak baby pergi island trip, boleh baca some tips dari sini..=)



plan untuk holiday to Universal Studio Singapore had been postponed sehingga bila Rafique besar sikit..mungkin next year..atau next next year..atau next next next year!!bila dah besar baru dia ley enjoy..dah pandai main..kalau sekarang, mana laa reti lagi nak naik rides sumer bagai tu kan?? then, bila dia dah besar and tengok gambar time pergi Universal Studio tuh nanti, xde laa dia asyek dok tanya "bila kita pergi situ??bila kita pergi situ?? tak ingat pun.." *take note pengalaman diri sendiri yang tak puas hati bila tengok gambar kat depan Opera House, Sydney masa umur 3 tahun..mesti korang pun pernah camtu kan???* pastu paksa mama suh bawak lagi pergi Sydney tapi mampus tak layan..huwaaaaa!!! ok.fine.agreed on that part.



Handbag Coach akan kupastikan sebelum raya!!insyaallah..kalau tak Coach pun...ehemm..dah ada target lain sebenarnya..lalallalalala..



dan sekarang ada pulak pertambahan kepada wishlist 2011 tu yang semuanya berkaitan dengan nak further study..preparing proposal..enroll to UPM..apply scholarship under MyBrain15 programme from MOHE..Bunyinye memang senang tapi until now, proposal masih tak nampak bayang..kunun cita2 nak enroll this August, tapi macam tak sempat jer..so, being rationale rasanya i akan enroll for January intake..tapi selagi proposal tak nampak bayang tak payah nak banyak pot pet pot pet yer Dina..*berapa banyak tapi laa...*

korang doakan lah yang terbaik untuk i yer..



sedar tak sedar, banyak jugak berjalan ke sana sini separuh masa pertama tahun 2011 ni..bulan 2 balik Kelantan..bulan 3 ke Melaka for hubby's friend wedding dan ke Tiara Beach Resort with my beloved family..bulan 5 ke Tioman dan latest bulan 6 pergi Penang..fhewww..bila list down camni, rasa macam faham kenapa duit mengalir begitu laju..hihihi..dan rasanya patut berhenti mengeluh penat kerja la..need rest laa..padahal memang dah banyak berehat2 kot..asyek dok pikir nak gi travel n holiday jauh2 tanpa sedar there's sooo much pleasures in live that i've overlooked!!bersyukur sekarang! tu belum masuk every weekend ader jer laa berjalan kehulu kehilir mengempiskan poket yang dah sedia kempis..





gambar2 selingan untuk memeriahkan majlis..

sekian..daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

7 comments:

wardah said...

dah baca tips pasal CD, lepas ni nak baca tips pasal bawa anak ke island trip! that is my wishlist for 2012! ahahaha.

e.l.i.z.@ said...

ok doh tu..byk gok wishlist hop berjaya..siap nok beli coach nah dih..haiii keli dok mano la nk beli handbag mahal nimo hihiih lgpun loni menten brand guess je la.tu pun beli hop 40% diskaun ekekke

wowiieee nok sambung phd doh dio..SV keli suh sambung gok ni.tp gak keli mcm blur jah lg..kalu ikut, x ready lasum nk kijo.so better sambung dih..tp gak hau lah hihiih

Ryehanna said...

cun giler cd2 tu... tp ana xde bajet! so kena puasa dulu. huhu...

lgpn bamboolite cd ada 3 ketul tgh otw... bajet mmg dh lari la.. tgk jela org join gb.huhu

PinkGremlin said...

Bila la i nak jadi "gagah dan kuat dan cekal hati" macam u pakaikan anak dgn CD...*sigh*. Nak sangat tapinya haiyo bab basuh membasuh tu pening memikir...

MrS. F!zA said...

byk gak tu impian yg tercapai..eh yg superman tu cantik!

ellisya said...

beshnye dh nk enroll for phd..emy ni nk sambung master pon terkial2 dgn duit xder..keje yg terikat lagi..adoii

deena awanis said...

wardah : good luck!!

kak eli : coach tu cita2..tak tahu laa bila baru mampu..hihihi..tu pasal dok dalam wishlist..this year tak dapat, kita postpone lagi next year..=)

ana : dorang banyak duit, ley laa join gb memanjang..kita slow2 aje..

pink gremlin : jika kau fikirkan kau boleh, kau pasti boleh melakukan..lalala..*sambung sedniri lagu tu eh..*

kak fiza : cantik kan superman tu..hihi