long live!!!

Monday, February 21, 2011

22-B, Odora Parkhomes @ 16 Sierra d' Alpinia

haaa..hambek ko!!just imagine kalau address rumah u ols macam tuh..ala2 kat London pulak i rasa..tapi tengok2 poskod 47110 Seri Kembangan, Selangor..hihihi..address x mo kalah kan??

actually last Saturday yang sebelum Rafique kena demam campak tu (citer expired date tapi nak gakkkk citer) i ngan hubby pergi usha2 rumah kat Sierra d' Alpinia tu..for those yang tinggal kat Equine Park or Seri Kembangan ataupun pengguna tegar LDP, mesti tahu kan kat mane this area..untuk yang x tahu kat mane, u all bukak Google Maps lah yer..kang kalo i bagi direction, tambah sesat lagi ada..

ok..back to business.tujuan pergi kesitu mesti laa nak cari umah kan..x kan laa nak cari kete pulak..kami ni dok pikir2 macam nak kena beli umah gak this year..penat lah dok bayar RM750/month tapi xde hasil..bayar selama 17 bulan (sejak we ols kawen) dah dekat RM 13K hilang begitu saje..i mean, tolong dok bayar umah untuk orang lain..sia2kan?? lagipun penat gak dok dengar abah dok bebel2 soh beli umah cepat2, mama pulak cakap lemas bila datang umah i yang kat tingkat 5 tuuu..nak suh anak dia ni beli umah atas tanah..lagipun, sian gak kat Rafique nanti kan xde tempat nak main beskal..


we ols ni bukan x mahu beli umah..memang nakkkkk sangat2..cuma we ols ni, sampai sekarang x decide nak beli umah kat mane..huhuhu..pikir punyer pikir punyer pikir >> i keje kat Cheras, hubby keje kat Shah Alam.so, mari kita berusaha ke arah mencari umah yang di tengah2 perjalanan (read: Equine, Puchong serta yang sewaktu dengannya)..

so, meh laa usha Odora Parkhomes neh..

posing dulu depan showhouse..dalam showhouse x ley amek gambar..

ni lah dia umah yang we ols pergi tengok..jenis townhouse..1 1/2 storey...memang cantikk!!!harga dia???lagiiiii cantikk!!

untuk tingkat bawah RM 372K, tingkat atas RM400K after 7% discount for Bumiputera..dengar harga terus cam nak pengsan!!tingkat atas lagi mahal sebab space lagi besar..i paling suka master bedroom dia..siap boleh buat walking wardrobe..besarrr wacakaplu..


asyek gambar Rafique ngan ayah jer..ibu jadik tukang amek gambar..turn ibu amek pic ngan Rafique, dia dah buat perangai..haipppp!!!


maka dengan ini diumumkan >>> i belum mampu lagi laa nak beli umah RM400K, bayar dekat RM2000 sebulan.*pitam oiii!!*

tapi kalau u ols mampu, ape salahnyer??

environment kat situ memang best..guarded..rumah sangat cantikk..OHH..2 storey terrace pun ade..price dia??RM 618K++..Sape berminat pergi lahh usha..=)


11 comments:

My Azie said...

whoaa!fully furnished ker?

Ainul said...

ainul tau area tu..umah skrg mmg mahal giler.mmg nk pengsan bila dgr harga..good luck dina.semoga berjaya mendapat umah idaman ")

Mrs Nageb said...

same..target kami laki bini this year beli umah sendiri..and kalau boleh dan diizinkan nak sangat rumah landed...but idoklah mampu sampai rm400k ni..huhu

princessayang said...

dekat ngn umah aku.. serius umah kat situ mahal giler..tp cantik2..
aku pon tgh mencari..tp cr apartment je..cukup ntk diri sendiri

deena awanis said...

kak azie : tidak..umah kosong jer..ada kitchen kabinet yang cinonet ajoo..

ainul, khalilah : memang nak pitam dengar harganya..tapi depan sales agent dia buat cool jer laahhh..hahha

amal : good luck to us..=)

LyNn HaMzAh said...

mak aiii...kalau rumah teres biasa leh dapat 2 biji tu...huhuhu...

fizz said...

aritu ade gak gi ushar umah kat sana. dulu masa baru2 launch still blom cecah 400k. skang sbb dh develop... mencanak naik harga :P

juelee said...

pengsan..

jue memula nak beli lande gak tapi pk mmg tak mampu.. kalau nak outskirt luar KL, kang bk umah lambat pas keje.. kesian anak...
so lastly rasa beli ampartment je la

deena awanis said...

lynn : huhu..maybe sebab dekat sangat ngn LDP kot..tu pasal harga mahal giler..

fizz : really??rugi x tahu awal..tapi mmg biasa umah kalau dah launch, org dah ramai duduk, harga makin tinggi..

jue : hurmm..mungkin gak kena consider buying apartment or condo dulu for first house ni..dengan harapan ada rezeki lebih murah in future..=)

mamamarissa said...

deena, kawasan nie betul2 tepi jalan LDP kan??? nice juga tapi dgr harga jadi kurang nice...hahaha!!!

tomasyina said...

Hi, kita duduk odora tu nak dekat setahun dah.. Masa hubby beli harga 380k. Now dah naik =( best duduk sini aman je. Yang tak best nye jiran melayu boleh kira dgn jari je. Kiri kanan depan belakang chinese :(