long live!!!

Thursday, January 6, 2011

tetibe jer emo..

petang semalam my hubby balik keje lewat.almost 9 p.m baru sampai rumah. so, lepas balik keje sampai malam i berdua jer laa kat rumah ngan Rafique..si kecik tu pulak, selalunyer, tengah azan maghrib dia memang dah lalok giler..semalam x nak tido pulak..so, i terpaksa laa mandi2 P.Ramlee jer n solat maghrib..kalau lama kena tinggal sensorang, nanges pulak dia nanti..


sepanjang i solat maghrib tuh, punyer laa bising dia.. bukan nanges, tapi berborak ngan fan, borak ngan dinding dan segala laa yang ada sekeliling dia tu..


usually, i memang amek masa wirid sket pas semayang maghrib before baca doa. yer laa masa2 lain memanjangnye nak cepat kan..hihihi..so, semalam masa nak wirid tu Rafique dah start bunyi2an x gembira sket dah..lama sangat borak ngan dinding, bosan laa tu gaknyer.. so, i amek dia riba sambil wirid..dia diam jer..baik anak ibu tu..=)


lepas dah selesai wirid, tadah tangan nak baca doa, i amek tangan comel tu i tadahkan sekali kunun dia baca doa sekali lah...so, i baca laa doa macam biasa n tibe2 bila masuk part doa untuk kedua ibu bapa, i felt like some strange feelings..sampai mengalir i mata, air hidung baca doa..


know why???


sebab tetibe terfikir, sejak dulu i doa untuk mama abah (alhamdulillah, so far x pernah lupa doakan agar my parents dipanjangkan usia, diberikan kesihatan yang baik, dimurahkan rezeki dan dipermudahkan hidup dunia mahupun akhirat) and sekarang rasa macam Rafique doakan i perkara yang sama pulak..terharu...sob..sob..

x pasal2 jer emo kan??padahal i yang baca doa.bukan si kecik tu paham pun apa dia buat masa i pegang tangan dia baca doa tu..hehehhe..



Rafique,

ibu selalu doa supaya Rafique dipanjangkan umur dan membesar dengan sihat.
nanti Rafique jadi anak yang bijak dan soleh yer sayang...
bila Rafique besar, jangan lupa doa untuk ibu jugak tau..
love u always baby..
mmuuuaahhhh...



7 comments:

juelee said...

heheh dah jadik ibu nie, ekcit2 punye hal pun kite emo kan? tol x?

semoga rafique jadik anak yg baik.. rayyan pun!! hikhik nak jugak..

Hanis MY said...

terharu jugak sob2...nanti Rafique besar mesti dia baca post ni dan rasaterharu jugak :)

Peri PiA said...

:')

Amin2

MrS. F!zA said...

igtkn emo sbb apa... mrhkn siapa ke...hehe..

aminn.. sok bsr rafique jd ank yg baik..

juelee said...

salam..

vote for my krabi trip please

http://julianamirul.blogspot.com/2011/01/kekawanku-sayang-please-vote-saya-trip.html

deena awanis said...

aminnnnn.....

mamamarissa said...

ish...rasa sebak sama plak :(