long live!!!

Tuesday, January 18, 2011

perumahan kami diserang perampok!!

yerr...kawasan perumahan kami sangat tak selamat sekarang ni..dah banyak rumah kena pecah masuk..and they all did the work during day time coz most of the residents here are working..target perampok2 tu ialah level yang semua penghuninya bekerja, xde housewife..

sebab dorang ni jenis yang buat keje siang hari, dorang sangat hebat bab2 mencungkil pintu without making any noise dan x tinggal sebarang kesan pun pada pintu tu..so, bila tuan rumah balik, rileks jer tanpa gelabah masuk rumah macam xde pape yang berlaku...

barang2 yang dorang amek pun bukan lah jenis angkut berbondong2 pakai lorry..they just took hand carry items..macam lappy, jewelleries camtu..lagi satu faveret dorang is shoes..kitorang pun dah kena..=( tapi seb baik bukan my shoes, but my hubby's futsal shoe..

we usually put kasut2 yang kategori sebagai mahal bagi kami (walaupun korang kata murah) kat dalam rumah..kasut yang tinggal kat shoe rack luar just selipar jepun ataupun kasut2 yang dah hampir lunyai jer..but last week lepas balik main futsal, hubby tinggal his shoes kat luar jer sebab basah..

sabtu lepas, my neighbour yang duduk depan rumah bagitahu adik dia punya kasut sudah kena rembat..kasut baru.nike.2 pasang pulak tuh!!so, we both think "xde ape kot nak dirembat kat rak kasut luar kite tu"..pastu malam tu, hubby tiba-tiba teringat kasut futsal dia ada kat rak luar..bila pergi intai,erkkk...dah xderr upenyer..

memang laa kasut yang hilang tu bukan harga RM300-400..tapi kalo x yah beli lain, bukan ke selamat dah RM100 kat situ???ada jer laa penyebab nak ngabeskan duit..=(

5 comments:

Peri PiA said...

ya Allah,manusia semakin terdesak

semoga kita dilindungi

MrS. F!zA said...

mmg mnjadi2 kt mna pon even rumah gomen..

skrg ni giler rompak LCD plk..tkkira la besar mna gntung kt dinding ke mmg diorg amik jgk..member dh kna baru ni..LCD kn ringan sorg je blh agkt..

deena awanis said...

~pia~

amiiinnn..

~kak fiza~

fuuhhh..itu lagi kejam.bape lama kumpul duit nak beli tv mahal, sekali kena rompak!!adoiiiyyaaii..memang nanges x beralgu tuh..

Hanis MY said...

takutnyaaa huhu...mcm2 lah skrg ni huhu take care ceena, semoga kita semua dilindungi..

deena awanis said...

insyaallah..thanks kak hanis..=)