long live!!!

Tuesday, December 7, 2010

Rafique dan perkara2 yang sewaktu dengannya..

rasa macam lama jer x cerita about my dear prince, Rafique Zaquan..

he's currently taken care by my MIL..I ulang alik all the way from Meru to Cheras everyday just to make sure that he's in the safe hands..everything for u baby..selagi poket ibu ngn ayah ni masih ada isi.. ("_")

memandangkan kos travelling sangat hebat,rabak poket we ols yer we maybe consider to leave him dengan wan & atuknya and kitorang balik 2-3 hari sekali starting from tomorrow but still depends on my mood pada masa kejadian jugak lahh..we'll see..

nak selit cerita breastfeeding sket..

i currently pumping kat office 3 times daily..kul 9 pagi, kul 12 untuk sesi tengah hari and kul 3-4 for evening session..bertuah ok dapat office colleague yang sumernyer perempuan..x yah susah2 nak gi nursing room, pump jer in between our cubicles..kalau ada student or staff lelaki masuk, they all will "cover line" for me..tehhheee..

yang seronok tu, sambil pump boleh borak, bergosip, bergelak ketawa..terus hilangkan stress sekaligus ley increase milk production!!hoyeahhh!!!

thanks to my colleagues for being supportive..cayang u ols banyak2..=D

sekarang ni, sehari boleh dapat around 12-15 oz..xde laa banyak sangat tapi cukup laa untuk Rafique consume 1 hari..i sedaya upaya cuba untuk cukupkan at least 15 oz untuk tinggalkan masa pergi keje..Rafique suka fresh milk. kalau bagi frozen EBM, dia macam kurang minum..hurmmm..so, kalau kat ofis x cukup 15 oz, at night i akan pump jugak lepas Rafique bf..

kalau pasni we all x ulang alik everyday., terpaksa laa Rafique minum frozen EBM jugak..harapnyer xde laa dia ngamuk2 sakan..

ohhh..one more thing about CD..

yerpp!!we are trying as much as we can to fully cloth diaper him with current diaper stash yang x begitu banyak..time cuci n x sempat kering pakai gak r disposable diapers..kesimpulannya, kami masih part-time CDing laa..xpe, pelan2 kayuh kan??insyaallah will add more CDs soon..nak beli serentak banyak2, x tertanggung dek poket..tapi memang save a lotttssss!!dah 2 minggu ni, baru bape keping jer pakai disposable diapers..kalau x,satu paket Pampers yang besar tu seminggu jer..

yang x tahan tu, my hubby sangat seronok tengok our hero in his CDs.sampaikan kalo dok rumah, dia x mo kasik Rafique pakai pants!!!hahaha..soooo cute looking at the cheeky bum!! and my hubby sekarang dah willing to help me with the soiled CD!!!

CAYALAAAH HUBBY!!
rasa cam nak bagi award bapa mithali jer kat u..=P

enough for now..nanti i upload pic that cheeky bum k..before that, layan video Rafique on his new playgym hadiah from my colleagues dulu..

thanks EH department colleagues for the playgym!!



9 comments:

Peri PiA said...

jeles cite fasal perkembangan putera idaman ni :)

jeles yg positif ok, =))

MrS. F!zA said...

fuiyoo siap dpt hadiah playmate tu.. betol2 rezeki besar..jrg nk dpt hadiah cam gitu..

Puan nadxoxo said...

Alhamdulillah dapat colleague yang supportive kan :)

Suka tengok kaki tangan Rafique gerak2 masa main kat playgym tu. Zahin kalau hepi gitu lah jugak haha

Noli said...

salam..haii..
sonok bace pngalaman ibu2 nih..tak sabar rasa..hehe

deena awanis said...

~pia~

ur time will come k..sabar2..keep on berusaha!!chayookkkk!!

~kak fiza~

hehee..sangat murah rezeki kan??happy..

deena awanis said...

~nad~

alhamdulillah..mmg sgt supportive dorang neh..

~noli~

haii..

oren said...

pasal CD..

mmg patut pun buat gitu..buat pelan2 smpai betul2 mahir kendalikan CD..

so, all the best with the CD, as well as pumping :)

intan azuzarina said...

deena..comey je rafique..excited tol die ngan playgym die 2...hehe

deena awanis said...

~intan~

thanks to u all for the playgym..rafique suka moon tuhh..=)