long live!!!

Monday, December 13, 2010

away from my prince..

last week was really horrible for me..x larat (read:tenaga dan budget) berulang alik from Meru to Cheras daily, 3 hari I stayed alone at home..Wednesday till Friday without hubby and my lil' prince..dorang stay kat Meru..hubby berulang Meru-Shah Alam..n me??kat Cheras sensorang..=(


mahunyer x larat, pagi2 nak kena bangun kul 5.30 pagi, gerak dari Meru kul 7.00pg, 8.30pg baru sampai opis..balik dari opis kul 6ptg, dkt kul 8mlm baru sampai umah sana..tol ngn minyak satu hari dekat RM30..2 minggu dah berapa tu??


tu belum masuk makan minum..and kalau dah duduk umah MIL, x kan dok free jer??harus lerr nak belikan lauk pauk jugak, belanja dorang makan etc...dah ler, balik keje sah2 x mampu nak tolong menolong bantu membantu wat keje umah..segan laa jugak walaupun beliau xde laa merungut ke hape..tapi selaku menantu yang baik dan sopan santun, x best la macam tuu..


Rafique - 5 days


3 hari 2 malam berjauhan from him for the first time ever in his life was so not worth of money..=(

padan muka ibu kedekut ini!!!




Rafique - 15 days


tiap2 hari balik keje, dok umah sensorang,
tengok bantal & tilam Rafique >>>> nanges...
tengok glider >>>> nanges...
tengok playgym >>> nanges..
malam, tido sensorang >>> nanges..
pump susu >>> nanges..
i rasa i lagi banyak nanges dari Rafique kottt..HAHAHAHA..


his birth mark..red love shape on his left palm..


1st night, Rafique ok lagi..2nd night, dia dah mula susah nak tido..Hari jumaat, the 3rd day, he being cranky sepanjang hari!!!my MIL cakap, x tido langsung the whole day!!nanges sepanjang hari..drink milk, pastu nanges lagi..dan lagi..dan lagi..MIL x call i sebab x nak bagi i risau coz she knew that i'll be back petang tu..


i sampai rumah Meru petang jumaat around 6 camtu..balik kul 4.30 ptg sebab masuk 7.30pg..sampai umah dia tengah nanges..bila i hug him, x sampai 5 minit dia dah doze off without drink his milk!!!bila i try to put him down, muka macam cemek2 dalam tido like x nak bagi i tinggal dia lagi..
HANYA ALLAH TAHU PERASAAN I MASA TU..

sayu sangat..felt soooo guilty..=(

I'm so sorry sayang..Ibu janji x tinggal Rafique lagi..


Rafique - 65 days


disebabkan tu, terus call my little sister suruh datang jaga Rafique immediately..she supposed to come this coming weekend..but i seriously can't stand that anymore..

so today, in less than 3 hours dah boleh hug and kiss my prince charming..hoyeahhh..

** tengok all his pics from birth till now, rasa cepat betul masa berlalu..

5 comments:

Peri PiA said...

i pon rase sayu,saba ek..InsyAllah deena akan jumpe bs yg baik utk price charming

LyNn HaMzAh said...

huhuhuhu...sedih kan berjauhan dgn anak...

Ainul said...

mmg sedih.ainul yg tinggal arreessa p keje pun kdg2 nanges rindu anak "(

MrS. F!zA said...

kfiza yg opis dekat ni tggl ank kt umah org pon rindu jgk cane tu..hehehe

Mrs Nageb said...

Betul tuh..sayyyu sangat kan..i sangat touching baca entry nih :) semoga bertabah :)