long live!!!

Tuesday, November 23, 2010

hyperlactation??

selamat tengah hari selasa..

alhamdulillah..badan dah sihat hari ni..xde lagi bersin n selsema..

selamat bekerja bagi yang sedang bekerja..
i ada lagi 2 hari sebelum habes maternity leave..
tapi sambung cuti on Friday..next week baru kembali ke opis..
sob..sob..sedihnyer nak tinggal Rafique..=(

i ada something nak tanye pendapat u all..its about direct bf..masalah i ialah, bila let down masa direct bf, Rafique akan lepaskan nipple..maybe sebab overflow dan dia x sempat nak telan milk..maka disitu akan tersembur laa habes kat muka dia, baju dia basah, baju n suar i pun basah akibat susu yang mengalir secara hebat..this is one of the reason kenapa i x direct feed him bila keluar either than lack of confidence..abes laa comot dua2 kan..

u all ada problem ni jugak x???

or is it me je yang hyperlactation??

how do u handle this eh??especially during outings..

help..help..help..

3 comments:

Mrs Nageb said...

Deena,i pun ader problem ni,sampai tersedak2 baby I,hubby marah untuk I direct BF time tuh,tapi I degil,so my mom suh kepit skit nipple supaya tak laju sgt susu yg keluar,kdg2 i wat,kdg2 lenguh i tak buat..hehe,tapi i memang sll prepare small towel n pakaikan baby I bib untuk elakkan tertumpah susu direct kat baju baby I :)

Peri PiA said...

ibu akan belaja dari hari ke hari ;)

dah nak start keje..huhu,jgn sedih2 sgt ye

MrS. F!zA said...

aah haitu darwisy pon mcm tu.. asyik la tersedak je.. selalu dakapkan dia trus mcm mengiring pstu susah la nk sedak..kalo mcm dia melentang sikit mmg sng sgt sedak..kalo darwisy dlu la..