long live!!!

Wednesday, October 20, 2010

20.10.2010

what so special about today??

hari ini dalam sejarah kelahiran Nurdina Awanis Zakaria, i berjaya mandikan baby berusia 26 hari..hihihi..yeahh!!i mandikan Rafique sendiri hari ni wacakaplu..giler kehebatan terserlah!!hahhaha..

selama ni i memang x berani nak mandikan Rafique..yer laa..kepala & tulang temulang baby kan lembut, kang kasik kat i yang x berapa nak lemah lembut ni, ade pulak patah riuk anak ku sayang itu..x berani weh nak tanggung risiko tuh..dah ler Rafique xde insurance coverage lagi tuh.. (>_<)

tapi, memang gelabah habes lah i!!masa cabutkan baju dia tu, i still rasa confident lagi..sekali dah masuk lam bilik air, pegang dia sambil mulakan percubaan nak masukkan dia dalam bath tub, weyyy menggeletaq tangan cheq!!!aiyoyo...boleh ka ini macam??

mahunyer x menggelabah i, ngan si Rafique asyek dok menendang2, kang i masukkan dalam bath tub tu, tergelincir, lemas, sape susah??x mahu laa gambar i kat muka depan Berita Harian esok pulak!!!

penyudahnyer, x masukkan Rafique dalam bath tub pun..i amek air tu, sapu2 kat kepala, muka n badan dia jer..mandi P.Ramlee jer laa jawabnye anak ibu hari ni..hahaha..

Rafique pulak, dah ler i tengah gelabah2 ayam, boleh pulak dia yang memangnya jarang nanges masa shower melalak secara hebatnya tadi..nak kata sebab lapar, i dah bf dia sebelum mandikan tu..haiisshhh..agaknyer, dia rasa len macam jer cara shower hari ni kottt..=D Rafique saje nak tambah gelabahkan ibu ey???

bukti i mandikan Rafique xde laahh..dah nama pun sorang2 terkial2 menguruskan si kecik ni..gambar hiasan hari ini adalah gambar masyam Rafique sebelum kejadian lalak-melalak dalam bilik air..huhu..walau masyam cemane pun, ibu tetap sayang!!

anak i ni kekadang nampak cam horlicks, kekadang nampak cam milo..x tau ler mane 1..huhu
senyum ni laa bisa buat hati ibu ni cair dikala bf him tengah2 malam yang mengantuk..=D

till then..daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

12 comments:

ciare (^_^)v said...

wuaaa nebesnyaaa nak mandikan baby ek :D tp mesti seronok sgt..eee cant wait

alaa bese la budak2. skin color dia tak tetap lg ;) eee comeinyaaa rafique. muah!! ^_^

puterihannan said...

takut tak nak mandikan bb?? dulu mak yg tolong mandikan smpi la umur 4 5 bulan...hehehe.. takut...

P/s: deena, ada keje umah tuk awk. nnt jenguk blog kita tau.... :D

BURDHANI said...

baby rafique mcm muka ur hubby lah pulak..ke i yg slh pndg ni..=)

xpon mmg muka ibu and ayah baby rafique seiras kut..(-.-")

mamamarissa said...

alahai, rafique makin comel la...muahssss

deena awanis said...

~ciare~

mmg pun..kalo tgk pagi cam cerah, bila dah petang cam gelap lak..ikut cuaca kot..hahaha

deena awanis said...

~kak hannan~

sgt takuttt!!gerunn..risau kot i might hurt him..

deena awanis said...

~hani~

itu lerr..masa dia awal2 lahir sume cakap ikut muka i..skrg ni sumer ckp ikut ayah dia..hehhe

deena awanis said...

~mamamarissa~

rafique say thanks..huhu

Atiqah Adnan said...

rafique.. nanti sebut macam rafiqy ke dear..? bestnyeee.. chomel..
qah pun suke mandikan baby.. tapi takut sikit..

deena awanis said...

~atiqah~

eh..xde laa..sebut rafiq je..ibu ngn ayah dia je gedik nak tambah ue tu..;-D

farahfad said...

babe my son pon asek tukaq skin color ajer...hahha...tuh la baby cpt berubah kan!

deena awanis said...

~farah~

mmg normal kot cmtu..haha..tgh menyesuaikan skin tone ngan environment ek??