long live!!!

Monday, September 6, 2010

newborn pampers??

tengah orang lain dok sibuk2 n pening2 nak shopping baju raya, kasut raya etc, i pulak dok pening nak beli which diapers for my prince charming..

yes, we planned to use cloth diapers for him nanti..but for the beginning i think kena pakai disposable diaper dulu sementara berpantang ni..sebab i x nak susahkan my MIL and mama with all those cleaning works..

so, which brand is the best ek???bila dah dekat nak jadi mummy ni baru i perasan macam2 brand disposable diapers di jual kat pasaran..huhuhu..



one of my friend did mentioned about "navel care" design for new born..kan baby newborn belum tanggal tali pusat..so, dia ada special design supaya tali pusat baby tu x tersepit bila pakai diapers and it helps bagi cepatkan tali pusat baby kering..hurmmm..that's what i heard laa..

masa usha2 kat Tesco last few days, i ada jumpa diapers with the "navel care" design, brand Pet Pet..but then, bila i tanya mama, dia kata Pet Pet x elok sangat..baby mudah dapat rashes..is it true??

brand ape yang bagus yer??is the "navel care" really important??sebab mama suggest belikan Huggies or Mamy Poko, but both of these brands xde pulak "navel care" design tu..

help..help..help!!!

oh yer..my hospital bag dah ready..i packed all stuffs (mine, prince charming's and hubby's) in a bag..lantak ler orang nak cakap bag besar macam nak gi holiday pun..yang penting sumer ada dalam tu..hihhihi..

tinggal beli pampers ni jer..then its complete!!!

so, bagi opinion yer..what type of dispo diaper did you bought for ur newborn??

daaaaaaaaaaaaa...



18 comments:

Mrs Nageb said...

alahai deena...so sweet :) selagi si comel tak kuar kan..macam macam kita nak yang terbaik untuk dia kan...I plak dah beli brand pureen masa warehouse sale arituh...i pun tak bape sure yang mana yang terbaik untuk baby newborn nih :)

deena awanis said...

~mrs nageb~

oohh..pureen pun ada diapers ek??x perasan pulak..ada "navel care" x??

Puan nadxoxo said...

Nad xtau plak pasal navel care tuh. Tapi nad beli huggies newborn je sbb murah dan senang nk detect baby dah buang air ke tak hehe

izzahazfar said...

zah pakai huggies jer....b4 pakai cd dulu...mmg try byk...masa awal2 tak tau yg mana elok,zah beli huggies,mami poko ngan diapers...tp yg zah suka huggies...tp yg warna purple...yg warna hijau tu baru kuar..tk pernah test g..

zah tak pakaipun yg special utk pusat tu...tp so far ok...dan akmal berbarut sampailah 5 bulan kalo tak silap...ok je pusat dia..

berkenaan cd semasa new born...zah dah tentu nak guna CD..tp maybe takler kuar2 tu terus bercd..sebab zah mmg pakai lampin masa anak 1st...

ingat nak bercd sejak lahir gak...hehehe tp tak taula...tengok arr nanti..

juelee said...

jue beli pampers for NB tu je.. tu pun beli 1 pack je hehehe...

sementara habes pantang, pas pantang nak pakaikan CD kan..

Puan Jiha said...

jiha pakai mami poko n huggies... hmmm ok aje pusat aqeef... lgpon 2 ke 3 hari lepas bersalin tali pusat die dah tanggal...

Princess Ayang said...

deena, kawan aku yg sepatutnya due lg lambat dr ko dh bersalin jumaat lepas.. baby kuar awal...
=) take care ya dear

deena awanis said...

thanks all for the respond..nampak cam ramai yang vote for huggies..betul laa tu macam mama dina cakap..=)

camni,boleh laa beli dengan senang hati.hehehe..time kaseh sumer..

deena awanis said...

~amal~

hohoho..harapnyer aku sempat laa beraya dulu..thanks dear..

`BaHa` said...

deena i rase kene try dulu baru tau.. like some babies ok je pakai pet pet and maybe ade yg tak sesuai. susah nak ckap for all condition. so brand ape2 pun takkan sesuai sgt untuk semua, maybe u can try dulu mane tau pet pet works wonder for ur baby
anak adik i pakai pet pet, licin je i tgk bontot my niece hehe adik i practice letak tepung ubi to avoid rashes

farahfad said...

Deena,i beli diapers for my NB...n mmg ade special design ntok navel care..but babe,i beli only 1 pack ajer..coz nk tgk apa yg seswai ngn baby kan...

deena awanis said...

~baha~

tepung ubi??letak kat bon2 baby ke??
buat macam bedak???

wuuhhhooo..first time dengar petua ni..

deena awanis said...

~farah~

u beli Pet Pet ke??or what brand??

farahfad said...

i beli brand Diapers tuh...heehe..packaging die cam kaler transparent tue

deena awanis said...

oo..i see..thanks farah..=)

Zuhaira said...

deena, i beli drypers utk newborn.. yg farah nk ckp tu drypers kot... die ade navel care tu.. tp skg dh pakai huggies size s... sbb huggies murah sket dr drypers... hehe.. so far due2 pon okay aje.. yg penting rajin tuka, jgn biar lame2...

farahfad said...

eh2...aah la...maaf la xexpert brand2 baby diapers nie..btol la zuhaira ckp..brand drypers tue...huhuhu

deena awanis said...

hikhik..i pun main iyer kan jer u farah..sama laa kita..lom expert lagik brand2 diapers nih..x lama lagi terror laa kot..huhuhu

~zuhaira~

oo..ok..will check..=)
thanks yer..