long live!!!

Wednesday, September 22, 2010

39th weeks check up

lagi 2 hari cukup 40 weeks..

nak kata xde tanda2 nak bersalin langsung, rasanya dah ada..
even since before raya lagi..tapi sampai sekarang pun x keluar2 lagi my prince charming ni..

so, from check up tadi:

  • my current weight - 50kg OMG!!!!!
  • baby's heart beat - 146 bpm
  • Hb - 9.7 (maintain low,x naik2)
  • urine - ada albumin trace

since last week ada albumin trace tu..doctor suruh banyakkan minum air..i already did..tapi sama jugak, masih ada..hasilnyer setakat ni, cuma toilet visit which is more than 15 times daily..penat wehhh..

baby's position still upright..alhamdulillah..

next appointment will be on Monday..kalau x bersalin lagi..nanti baru doctor bagi referral letter untuk ke hospital..kalau lambat sangat nanti, i kena induced labour laah nampak gayanyer..

doa ramai2 supaya i bersalin sebelum Monday k..

sekian saje..xde mood sangat nak mengarang..=(
daaaaa...






11 comments:

farahfad said...

babe...same la i pon p cek up td...weee..i da nek 71.8 kg...heheh..u ok per 50kg!
i doakan u selamat deliver bb n bb kluaq b4 due date kan...jgn kasik mama wisau bb!

Peri PiA said...

Amin...biase la ade org tercpt..lmbt

Deena jage diri ye....

50kg jer?ehehe

ape yg ade dlm urine deena?sorry soklan kurang bijak hehe

Shu Shinju said...

prince charming kuar la cepat..xsabar nak tgk ikut muka sape...mummy or ayah..:)

laila said...

harusla exercise sbb lom kawen pn dh 54
cemana mummy to be yg dh dekatttt sgt ngn due ni boleh 50kg ja?
huhu

deena awanis said...

~farah~

i ni mmg jenis small frame..kalo berat cecah 50kg ni kira dah hebat nih..tgk dari gambar, u jenis yang tinggi..so logik laa tu..

thanks for the wish..=)

deena awanis said...

~pia~

protein dalam urine..kalau layman term dorang panggil kencing kotor..

deena awanis said...

~shu~

mummy ngan ayah pun x sabar jugak ni..

~laila~

mummy-2-b ni kementot ajer, tu pasal x ley bam2 sangat..nanti nampak cam doraemon laakk..huhu

Mrs Nageb said...

saya mendoakan deena bersalin segera dan selamat semuanya..amin...doakan saya pulak yer..hehe

Mrs Nageb said...

saya mendoakan deena bersalin segera dan selamat semuanya..amin...doakan saya pulak yer..hehe

ciare (^_^)v said...

prince charming, keluar la cpt...sian mommy tau kalo kena induce. auntie doakan bb n mummy selamat sejahtera waktu proses2 bersalin ye. amiiinnn

Puan nadxoxo said...

Semoga baby kur b4 isnin! Sonok yer duk dlm perut mummy dia lama2 :D Semoga dipermudahkan~