long live!!!

Wednesday, August 18, 2010

teka-teki,teka-tekuk..

susah betul cari nama untuk si prince charming ni..
nak yang sedap disebut & membawa maksud yang baik..
we came down with a long list of names..
kami minat dengan nama yang start with Z actually..
but pity our prince charming pulak..coz kalau dalam name list, mesti last2..
ada jugak yang cakap kalau nama selalu disebut last boleh sebabkan kid's self esteem jadi menurun..huhuhu..entahlaa..

considering that factors, we've came out with an idea.

mahu teka nama yang kami pilih for our prince charming??

  • ada dua patah perkataan..
  • starting with D & E.. (D for Dina & E for Eddie a.k.a en hubby)
  • dua2 pun ada maksud dalam islam..=)

boleh lawat sini & sini untuk cari nama baby yang mempunyai maksud baik dalam Islam..

selamat berpuasa...

10 comments:

Peri PiA said...

me suke name Zharfan..tapi tak ingat maksud nya

hmm,btl juge kan list last2,belakang ni mcm xbest

Mrs Nageb said...

selamat mencari nama..i hanya ada satu nama ajer :) huhu

Puan nadxoxo said...

hihi susah la nak teka, nama ada banyak gila kot nak2 zaman sekarang punya nama :P

nad & hubby pun dah ada nama utk baby dah. nama tu nad dah berkenan tah bila tah, lama giler. bertahun2 dah haha

sapphire said...

akk suka nama2 yg klasik
mcm
mariam
fatimah az zaharah
khalid al walid
siti aishah

:)

MrS. F!zA said...

Danish or danial , E tu apa plk ek.. tak kan eiyman anak k.eli kot .. hehehe

deena awanis said...

~pia~

memang nama yang start ngn huruf Z memang byk cantik2..tapi, itulaa..

~mrs nageb~

harus nama tu dah reserve sebelum preggy lagi tu ek??

deena awanis said...

~nad~

memang pun, nama modern macam2..tapi kena laa check maksud mengikut islam dulu kan..x mahu laa bawak maksud x elok pulak..nama nak pakai lama tuu..hihihi

deena awanis said...

~miss sapphire~

"Nilam" pun nama yang klasik..=)

deena awanis said...

~kak fiza~

danial & danish dah banyak sangat..

camtu, dina amek DARWISY EIYMAN laa..dah menepati ciri2 tu..hahahha

Mrs Nageb said...

pn deena: nama tuh didapati pada satu hari semasa saya sedang preknen juga..lepas tu,tak cari lain..macam confirm guna nama tuh je :)