long live!!!

Tuesday, August 17, 2010

KFC hot & spicy shrimp

hulla..

pagi2 7 Ramadhan ni nak cerita pasal makanan..hehhe..

semalam i ngan en.hubby telah bantu mengkayakan pakcik kolonel pakai spec, berbaju putih, beruban dan janggut putih itu..berbuka dan sahur dengan KFC!!dasar bini pemalas!!

anyway, kami dah cuba hot & spicy shrimp yang baru itu!!

i beli yang ala carte tu je..hubby yang insist sangat nak try the hot & spicy shrimp..hubby kata sedap..tapi pada i, biasa2 jer..boleh laa..i kasik 3 stars kot..for me, its Kentucky Fried CHICKEN.so, it should be about chicken laa!!bukan daging, udang mahupun sotong..kalau tetiba KFC buat sup ayam pun, i x leh terima jugak..weh puan Nurdina Awanis, pe jadah ko kecoh2 pasal KFC nak buat menu ape kat sini??ko ada share ngan KFC ke???

forget it.

so, pak cik janggut putih..syukur jer laa ngan 3 stars from me tu yek!!

lepas berbuka, we all pergi Tesco to buy some groceries..yer laa tuh.."some" ler sangat kan kalau dah namanya masuk supermarket...

anyway, yang nak dicerita disini, bukan apa yang i beli, tapi betapa terasa diri ini sungguh berat dan mengah untuk meround dalam Tesco tu..fuh fuh fuh..semput!!jalan sket, berhenti.jalan sket, berhenti..sesak napas pun ada rasanya! ooohhhh..sukarnya untuk terima hakikat yang diri ni ada rasa penat ketika bersopim!!!ngahahahaha...sungguh

baby..ayah awak mesti happy dengan statement di atas..sebab mummy ini pastinya dah x lalu nak ajak dia berjalan-jalan di shopping malls..

20 comments:

Peri PiA said...

Tingin nak merase gak later

me pgl KFC tu Atok

adik ajar,dia tu antu ayam

pantang tau ku dpt gaji,nti mula lah dia..akak nak makan atok hehehe

MrS. F!zA said...

kfc ni kan mkn sekali sekala je bru sedap.kalo selalu mkn jdi muak

sI tEDI said...

yelah deena.
name pun kfc nak wat udang tu buat apa?
he he he

Atiqah Adnan said...

kfc nugget n shrimp pedas tu sangat sedap.. hii~ suka juga..

juelee said...

kenyang ke makan kfc je buka? kiter buka mesti carik nasi gak... pastu baru lah makan benda2 lain. tapi selalunye dah penuh dah, takleh nak masuk pape dah time tu.. hehehe

deena awanis said...

~pia~

hubby dina pun hantu ayam gak..every month, mesti wajib makan KFC sekali..kekadang sampai every week..huhu

deena awanis said...

~kak fiza~

kalau dah kawen ngan hantu ayam, cenggini laa..hikhik

deena awanis said...

~tedi~

hahha..gembira2..ada gak orang yang sependapat!!ngehehhe..

deena awanis said...

~atiqah~

dina lagi suka nugget mcD.. =D

deena awanis said...

~juelee~

kitorang ni boleh jer makan pape pun time buka..semalam tu, berbuka makan zinger burger pun x habes..perut rasa cam dah full..

ahmad fadzeli said...

hoyeah2..xyah pg shopping agi dah.blh lepak umah je!!=P

Liyana Lunia. said...

ynn beli yg kombo tu tapi tak puas :(

Drama Mama said...

hahh dok tingin dari ahri tu lagi tapi still tak makan2. tapi u cakap 3 stars je ek? kenyang tak makan? hehehehe

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Drama Mama said...

haaa teirngin sangat nak makan ni tapi belom dapat! tak best ekkk? tapi kalau makan tu kenyang ke tak? hehehe kalau my hubby takat ratah udang sure tak kenyang nya nih! huhu

http://twinkywinkystars.blogspot.com

deena awanis said...

~encik ahmad fadzeli~

i TERPAKSA tarik balik kata2 tu..sebab lupa pulak weekend ni ada parenthood expo kat Mid Valley..;-P

deena awanis said...

~ynn~

x puas sebab x cukup udang ke x puas sebab x sedap??

deena awanis said...

~drama mama~

aiyyaakk..udangnya cinonet ajer..memang x kenyang!!hehhe..bukan lobster..=D

Ainul said...

hubby mmg suke kalao kita ckp penat p sopping.dlm hati" jimat duit ako'..hihii
takpa blh smbg lps bersalin.time tu kita pulun giler.

deena awanis said...

~ainul~

that's right..=D

e.l.i.z.@ said...

sedap tu ok la.not bad..tp gak mahal la shrimp tuh..x patut sungguh pakcik janggut putih tu charge lagu tu :P baik beli udang, goreng sdiri kekeke

siye dio..semput doh nk g shopim ekkeke berita baik utk sang suami tuh :P