long live!!!

Friday, July 30, 2010

so far so good..

good morning..

nak update jugak walaupun mode rushing sebab nak gi kelas kul 8 jap gi..kenapa????sebab i gembira hari ni..=)

  • gembira sebab gaji dah masuk semalam..erkk..tapi macam dah habes jerr...???
  • gembira sebab esok my prince charming akan dapat 2 pressies from his aunties that just came back from UK..
  • gembira sebab dah ramai orang order kuih raya..hoyeahh!!saya bisneswoman yang berjaya!!
  • gembira sebab esok nak pergi 'jumpa' my prince charming..
  • gembira sebab lepas kelas kul 10 nanti, maka unofficially cuti weekendku akan bermula..=)

and...

yang paling wat i gembira ialah....

i went for a visit to the babysitter's house i told u about,here, yesterday, dan dia sangat berjaya menggembirakan i..
  • clean house..
  • anak dia 2 orang dah besar - standard 5 and form 3
  • twins yang kakak tu jaga pun nampak ok..behave well..
  • masa i visit her, she did'nt looks like she's pretending..she looks like she really do care and love the kids..
  • dia xde masalah bila i cakap nak breastfeed my baby nanti..and she's willing to learn on how to handle those EBMs later..
  • the extra points that she got adalah disebabkan dia yang bagitahu i awal2, dia lagi prefer baby x tidur dalam buaian and x pakai pacifier..whoaaa..what a release for me..=)
  • dia pun x tetapkan harga untuk i bayar..but i think i'd be paying RM250 kot..coz the twin's mum also give her RM250 for each of them..ok x??
ok..time for work.
c ya later..daa..

15 comments:

Peri PiA said...

Alhamdulillah

bestnya ,happy :)

Mrs Nageb said...

syoknya deena dah dapat babysitter yang best :) lega skit kan....i ni ha masaih terfikir2 lagi :)

intan azuzarina said...

deena..bab baby sitter da setel la cm2..xyah fenin nk cr pas dh stat keje nt kan..

deena awanis said...

~pia~

alhamdulillah..=)

mamamarissa said...

alhamdulillah..mudah deena dpt pengasuh..RM250 tue mmg standard rasanya, so kira ok la...skrg, tinggal tunggu si prince charming kuar jer...happy for u dear :)

deena awanis said...

~mrs nageb~

gud luck to u..insyaallah, u'll get one too..

deena awanis said...

~intan~

alhamdulillah..kakak tu kakak kak ayu P.A tn hj..hihihi..harap nyer jangan x jadi udah ler..

deena awanis said...

~mamamarissa~

alhamdulillah..lega sangat rasa.selesai satu persoalan..x sabar mahu tunggi si tecik ni kuar..=)

MrS. F!zA said...

wah!! bgusla kalo dpt bbysitter cmtu..
gi keje pon sng hati kan :D

RM250 ok dh mahai la tu.. huhu tp Darwisy RM300.. huhu sesak napas jgkla.. dulu taska lama Rm230 je

deena awanis said...

~kak fiza~

aah..senang hati..kalau ada pape, nak balik pun senang sebab dekat je ngan opis..=)

Fiez Kejora said...

bile deena due?bestla kalu sume almost beres....xdela kelam kabut nnti nk pk hal baby sitter ni..alhamdulillah...

Puan nadxoxo said...

Alhamdulillah, mesti lega giler kan? :D

deena awanis said...

~fiez~

due 24/9..=)

deena awanis said...

~nad~

sangat2 lega ah..lega x terkira..

e.l.i.z.@ said...

wah patut la hepi..kalu k.eli pun hepi gok tp part gaji nok abih doh tak tehe tu ekekke

ok doh rm250 tu