long live!!!

Thursday, July 1, 2010

separuh masa pertama dah habis, berapa gol u all dah score??

selamat pagi 1 July..

pejam celik, pejam celik..dah setengah tahun 2010 meninggalkan kita..

rasanya dah tiba masa untuk re-check balik azam 2010 yang dibuat..yang mana dah dicapai, Alhamdulillah..bagi goals yang belum tercapai, masih ada separuh masa kedua untuk diusahakan..=)

up to now, my goals untuk tahun ni dah 3 tercapai..first, i nak completekan my thesis..DONE!!walaupun dengan kekelamkabutan yang x terhingga & not really with flying colours..padan muka i.sape suh wat keje last minute kann?? second, i nak graduate jugak this year..x kira laa ape jadi pun..checked this one.sebab nama dah berjaya masuk dalam list convo..details form untuk pengesahan pun dah submit..dan yang ke-3, misi untuk cuba ringankan beban my mum sket..checked this one jugak.i know x banyak yang i bagi tu..tapi at least, we (me n hubby) had try yang mana kami mampu laa..kalau ada rezeki lebih, nanti boleh laa top up lagi..hehehe

the next goal that i really want to achieve is to 'bring my baby' on to the stage during my convocation day next month!!!sejak i tahu i preggy early this year, i memang nakkkk sangat convo with this perut buncit..maybe that's one of the motivation that make me strong to complete my Master Degree within this year jugak!!May Allah grants me with good health on that day..amin..

another 3 goals that i'm gonna complete are:
  • ganti puasa yang lagi 10 hari tu starting from next week..haihhh..susah tol nak puasa..bangun pagi, celik mata terus lapar..anak mummy ni makan banyak eh?? ;-)
  • puasa penuh on this coming Ramadhan..sebab i x penah puasa penuh sepanjang hidup i..masa kecik2 dulu, ada jer alasan i untuk x puasa..bile dah start period lagi lahh xde chance nak puasa penuh kan..so, hope i'll achieve the mission this year!!
  • and the last one is to make sure i dapat increment lagi bila dah lepas convo nanti!!hihihihi..
CHAIYOOOKKKK!!!






6 comments:

Peri PiA said...

Semoga berjaya :)

intan azuzarina said...

deena..my mission pn nk pose penuh bln pose ni..hope bole achieve..tp mane tau baby mintak makan ms lunch lak nt..ekekeke..chaiyo deena =)

deena awanis said...

~pia~

thanks..

deena awanis said...

~intan~

itulaa pasal..baby ni dah ler asyek lapor jer skang ni..rasanya kalo dah biasakan puasa dari sebelum ramadhan ni ok kot..chaiyokk!!

juelee said...

belum ganti pose lagi uwa...... asyik lapo aje.. cmane?

deena awanis said...

~juelee~

itu lerr..susah tol nak poser..asyek lapar jer..