long live!!!

Sunday, June 27, 2010

mummy boleh puasa..

semalam kami pergi 'jumpa' baby..=)

6th month check up at his 27th week..

sangat excited lah semalam sebab boleh tengok baby's gender for the 2nd time..bila hubby dah betul2 confident, then boleh meneruskan misi shopping for our little ones pulakkkk!! hoyeahh2!! mummy dah x sabar sangat dah ni..geram tengok baju baby yang comel2 tuhh...

and yesterday, doctor cakap "masih lelaki" HAHAHAHAHA..
and this time we really saw 'it' by our own eyes..compared to last month, doc jer yang cakap but not that clear kat mata we ols..so, puas hati laa bila dah nampak sendiri kann..=)

yang x besh sangat tu, baby main nyorok2 lahh..x mau tunjuk muka..baby malu2 pulak ngan mummy & daddy dia..haishhhh..and as usual, i mesti rasa sebak bila tengok baby moving inside my tummy..*drama queen lagik*

alhamdulillah..so far he's in the right position..kepala kat bawah, montotnyer kat atas..hehehe..meaning that, yang mummy rasa gerak2 kat bahagian bawah tummy tu, baby tengah gerak kepala sebab berzikir laa kot..huhuhu...ke tengah tanduk bola???aiyokkk..

he now weigh 1.054kg.. and my current weight pulak 45.5kg!!wah, mummy yang membesar dengan cemerlang nampaknyer this month..dan i rasa penyumbang terbesar berat ni ialah chocs, ice-cream and....

lepas check up semalam pergi makan Choc Strawberry kat Secret Recipe pulakk!!sweets, chocs, ice-creams and cakes looks so tempting to me nowadays..
CAN'T RESIST THEM AT ALL!!!

now, i was wondering berapa banyak lagi berat badan i akan naik??cecah ke 50kg or 60 kg????still have 13 weeks to go anyway..OMG!!!can't imagine kalo i cecah berat 60 kg with height less than 150cm ni..mesti cam teddy bear jadinyer..huhuhu..

oh yer!!! i did asked my gynea pasal pitam masa berpuasa hari tu..but she said no big deal to me and my baby..it's just about my blood circulation..mungkin jugak sebab i punyer blood pressure..which is consistently low sejak dari awal preggy lagi..doc cakap, xde masalah, i still can fast..just make sure take healthy food laa masa sahur..so, ingatnyer nak sambung balik puasa laa tomorrow..10 more days to go!!hihihi..

i also took my second dose of Anti-Tetanus jab yesterday..fuuuhh..lenguh lebih2 plak lengan this time..bulan lepas xde laa lenguh sangat camni..

enough laa for now yer..nanti muntah lak korang baca citer i berjela2..daaaaaaaaaaaaaaaa...






8 comments:

mamarifqy said...

Teringat lak zaman2 i pregnant-kan Rifqy.sweet!!!

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ said...

10 hari... same la kite :p

slamat berganti puasa..arap2 mummy n baby gagah sampai ke petang.. amin :)

deena awanis said...

~mamarifqy~

pengalaman preggy is a MUST have experienced for all women!!memang dipenuhi sweet moments..=)

deena awanis said...

~nieyxzha~

amin..jom2 puasa..=)

Peri PiA said...

makan berkhasiat ok,ikut ckp doc..u can do it

terharu nya baby tu main2 dgn mummy daddy

deena awanis said...

~pia~

ok doc..that's why i kena makan i ce cream..ice cream were made of milk.ada calcium.bagus untuk tulang!!hahahaha..;-)

intan azuzarina said...

yeay..da bole shopping 4 baby..kan mummy deena =)

deena awanis said...

yesss intan!!dah boleh shopping!!hehehe..