long live!!!

Monday, May 31, 2010

Hari Wesak yang produktif

selamat pagi isnin..

di hari isnin yang muram lagi bosan dan sunyi sepi i nak story mory about last Friday iaitu public holiday sempena Hari Wesak dimana I dan seluruh warga company kami adalah tidak bercuti..oleh kerana x bercuti, maka i & my two opismets yang terkontang-kanting di opis telah mengambil inisiatif sebagai pekerja yang sangggaaatttt produktif dengan pergi "out-station" ke Jakel...wakakakakaka...sape suh x kasik i cuti??kan i dah ngular ni...ngehngehngeh...

oleh kerana busy melampau memilih produk yang berkualiti, x sempat laa i nak snap pics..gambar di bawah ni pun i cilok from Kak Azie punyer FB..sila lihat wajah makhluk bertudung hitam di kiri gambar.berkerut2 muka memilih produk yang berkualiti yer...


oh, yer..i rasa mesti u ols sumer sedia maklum dah kan yang Jakel mengadakan sale sempena cuti sekolah..kalo x silap i sampai 16 June. sale up to 85% okkk!!!memang berbaloi2!!!so, ape lagi???sila tarik tangan en.hubby @ mr.boyfie masing2 atau opismets atau jiran tetangga sumer, pergi serang sama itu tokey Jakel!!!

i secara rasminyer telah dengan jayanyer memancing 2 pasang kain Chiffon..a little expensive, for someone bergaji ciput like me, but still verrryyyyy reasonable when looking at the quality of the material..cheh..cakap macam expert sangat ler aku ni beli kain..and guess what???they gave FREE lining bila u ols beli kain sepasang (4 metres)-for chiffon terpilih laa!!OHHH, i love freebiess!! don't you??? =)

what makes Jakel special to me is the sales girls..i rasa they are all specially trained kot..sangat bagus layanan mereka walaupun pada masa tu kedai tu sangat packed dengan macam2 orang...thumbs-up to Jakel's staffs..

oh yer, kesah kain tadi x abes lagi sebenarnye..at first, masa nak beli kain tu, risau gak sebab our beloved tailor-Aunt Yen baru lepas menjalani operation dan sedang berehat dari segala tugasan jahit-menjahit..kat umah tu pun ade lagi 2 pasang kain yang mama i belikan kat Bandung x berjahit sebab ketiadaan tailor..tambah plak, kain yang i baru beli ni quite mahal (for me laa..pada u ols yang gaji ribu riban, maybe small the pieces beli kain harga camtu, but not for lecturer cabuk like me) so, risau gak kalo tetibe tailor yang jahit kurang pandai, lalu merosakkan kain tu kan..jawabnyer x rayer laa i..=(

then, lepas beli kain sumer tu, kami bertiga tekad untuk call Aunt Yen. kot2 laa dia boleh suggestkan tailor lain yang as talented as her yang dia kenal kan...tapi....alangkah gembiranya we ols, sungguh bertuah upenyer i that day, coz Aunt Yen actually dah recover from her operaion, cuma not as active as previously laa..so, disebabkan we ols kan, very the regular customer dia, so she agreed untuk jahit baju raya kami!!!hoyeahhhh!!!!

petang ni, lepas balik keje i nak gi umah Aunt Yen untuk menghantar kain2 ituuu...so, kejap lagik i nak cari design2 baju raya yang sesuai untuk mak buyung yang bakal meletup pada bulan 9 nanti ni..i was thinking about having long dress..weewiittt...yer laa..kata mak buyung kan..harusler x selesa nak pakai baju kurung..sendat jer rasa kat pinggang ni haa..ape lagi bila raya bulan 8 nanti, dah dekat gila ngan due date, harusler perut pun dah besar time tuh.. jangan terberanak awal sudah, x sempat lak i nak pakai baju raya nanti...

5 comments:

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

hahahaha sama pulak kita! tapi lam kedai tak snap la segan+tak terpk sbb nak cpt..hehe berbaloi2! :)

deena awanis said...

dina pun x snap pic.bz sangat..tu pun cilok kawan punyer..hehhe

sI tEDI said...

siap awallah baju raya dia!

deena awanis said...

~tedi~

xde laahh awal..sebab orang yang saiz badan x normal ni, memang kena tempah baju...bukan boleh dibeli ready made.kalo lambat antar nanti tailor x nak pulak..hehhe

E.L.I.Z.A said...

hahahah baru je komen pasal kain mhl ni kt fiza, tup² awak beli..hmmm k.eli x mungkin beli lg la kot kain chiffon ni..leceh nk jaga..leceh nk jahit..mcm awk ckp la, tkt tailor tu xreti jahit, habis rosak kain

erkk k.eli beli kt euro moda dpt gak free lining tu ..agaknya mmg taktik dorang kot

p/s: ni rs nk p serbu jakel gak ni..