long live!!!

Friday, April 2, 2010

al-fatihah

salam jumaat..

rasanya seluruh rakyat Malaysia dah tahu tentang pemergian arwah pak cik din Beramboi kan..dengan pemergian beliau, rasanya akan kurang 'kick' sket laa dunia lawak hiburan tempatan Malaysia ni..

i personally dah menggemari lawak pak cik Din ni sejak zaman sekolah rendah lagi..masa tu suka sangat baca Gila-gila yang uncle i selalu beli..nak beli sendiri mama i x kasik sebab dia takut anak dia jadik 'gila' macam majalah Gila-Gila..anyway, majalah ni ade wujud lagi ke sekarang ni??? sebab sejak uncle i dah x duduk rumah i masa i darjah 6, dia dah kawen, so duduk rumah ngan bini dia laa i dah kehilangan supplier Gila-gila..so, sejak dari tu, memang dah x jumpa lagi dah majalah Gila-gila ni...=(

kalau majalah ni still wujud, ada lagi ke ye ruangan untuk Din Beramboi ni?? masih melukis kartun lagi ke pak cik Din ye??sebab i rasa, lately beliau sangat famous amos di tv and radio..dulu, beliau cuma glamor kat dalam Gila-gila je i rasa..xde kuar kat tv and radio lagi.. kot2 laa masa dah terhad untuk beliau melukis kartun yang memang gila tu..and trademark kartun beliau yang i masih ingat ialah pakai kasut lain2 sebelah and bawak pengukur kelapa walau kemana beliau pergi macam gambar di bawah ni..



sekian saje kaitan Din Beramboi dalam kehidupan i..takziah untuk keluarga arwah Pak Cik Din Beramboi..Al-fatihah..moga roh beliau dicucuri rahmat...amin..

tatatititutu

4 comments:

sI tEDI said...

Al-Fatihah buat beliau dan Takziah buat seluruh ahlikeluarganya...

Peri PiA said...

Al-Fatihah, :'(

kite pon minat majalah tu,pinjam org punya jer.mase sekolah mane la berduit sgt,umi n abh mmg xbeli la majalah ni hehe

Siti Shuhadah Zainol said...

AL-FATIHAH...

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

kita dulu pon suka baca.. 1mjlh tp 4,5 x duk ulg baca..muahaha..xjemu2..