long live!!!

Monday, March 15, 2010

oh, so drama!!!

Hey ya!!

i'm still at the office..
masuk lambat hari ni..thumb-in at 10.05 a.m.
so, kena balik 7 p.m..kira lucky lah tu..kalau 10.06 a.m, terus kena balik 8 p.m..huhu..

actually i nak story mory about one of my students which happen this afternoon..this girl is Sabahan and she's under my supervision for her Final Year project..

cut it short, she failed her final project becoz of plagiarism..and need to pay RM2K ++ to repeat the paper..

hari ni, she supposed to present again laa sebab dah kena repeat..dah lah, datang lambat half an hour, mintak maaf sepatah pun tak, pastu masuk gelabah2 x boleh bukak slide sebab x convert ke Microsoft 2003 ofis kami out-dated sikit, still pakai Microsoft 2003 tapi macam ler dia yang dah 3 tahun belajar kat sini x tau yang semua pc kat sini pakai Microsoft 2003..humppphhh!!

tapi yang nak dijadikan cerita, when she passed her report to us, one of my colleague terus dapat detect that the report is exactly the same with her previous student punye!!!woooohhhooooo!!!

2 kali kau plagiat!!!

memang cari pasal..dah kena repeat pun x abes2 nak kelentong orang!!pastu, kalo ko nak tipu skali pun, tipu laa secara berhemah supaya lecturer2 ko yang bodoh ni tertipu..ini tidak, pi kasik sebijik2 ngan orang lain punyer report!!!tukar cover je okkkkkk!!!

pastu, bila we ols tanye, dia x jawab, dok pandang komputer laa, main keyboard tekan sana sini..haishhh!!budak ni memang nak kena sembelih ngan i nampak gaya neh..then bila tanye lagi, without look at us and still dok tekan keyboard tu sana sini, she admit yang dia amek report her senior..pastu tiba2 take out her pendrive and cakap "kalau miss nak failedkan saya, failed kan laa..." pastu terus keluar without a word of sorry!!

hebat..hebat..

Moral of the story : penat nak layan karenah orang seusia, tapi pemikiran macam budak darjah 2..hurm...ade kaitan ke???

time to go home!!

tatatititutu

No comments: