long live!!!

Tuesday, February 16, 2010

laman bersawang

hoh..laman sesawang yang sudah bersawang..ini lah dia contoh yang sangat baik..huhu..lama sungguh x bercerita kat sini.bukan x sudi cuma kesihatan dan masa yang tidak mengizinkan..

hari ni masih cuti..kejayaan yang dicapai hanya basuh baju (guna mesin), iron 5 helai baju hubby & 2 helai seluar and also lipat baju yang telah setinggi gunung kinabalu tu..selebihnya hanya terpaksa berharap ada magic yang boleh tolong i buat keje umah yang lain..x mampu den..badan sakit2..=(

malam nanti nak masak kot..lama pulak rasanya x masak untuk hubby tercinta tu..maklum ler dari jumaat petang lagi dah balik umah my MIL, malam semalam baru pulang ke home sweet home ni..balik umah ibu, dah tentu2 la ibu yang masak kan...i lyke..=)

oh ye..currently my baby dah masuk minggu ke-8..symptom2 yang dialami masih sama..khamis lepas, pergi carrefour, sambil beli stok barang dapur, mencari asam yang sesuai ngan tekak ini..lepas satu, satu i rasa..kulit limau tu gak yang boleh melunaskan kemasaman yang dicari..huhu..yang lain tu, nama je asam, tapi rasa manis jer yang lebih!! dahtu.. boley plak i dah merasa dekat setengah kilo asam kat gerai tu, baru perasan, tokeynye xde..haiyyyaaa..wa tunggu, punya tunggu, tokey x timbul2..hampehsss!!!!

semalam bawak ibu pergi Econsave sambil meneruskan misi pencarian asam..disebabkan dah tau kulit limau je yang cam kena ngan tekak i ni utk hilangkan loya tu, terus cari kulit limau ler..seb baik tergerak hati ibu nak suh aku try dulu, kulit limau tu yang masin upenyer!!!pulaaakkkk dah..

so, tadi sambil iron baju dok pikir laa asam ape sebenarnye aku nak beli ni..suddenly!!!!TING!!!dapat idea...





jeng jeng jeng...






i nak makan asam yang warna merah, yang ada tulang tu..(taip sambil telan air liur) kekadang ade yang warna kuning..dulu masa time sekolah banyak jual, sekarang ni macam jarang je jumpa asam tu..huhu...
anyone nak banje i asam tu x?????=)

tatatititutu

2 comments:

Princess Ayang said...

2 asam mangga la sayang..
tp tgk betul2 sblom beli.. sbb bentuk dia lebih kurang mcm asam halia.. kang salah beli lak..cuma asam halia xde tulang 2..hehehe..
cpt suruh encik fadzeli g beli

deena awanis said...

ooo..mangga ey..
x kesah ler..ptg kang lepas keje aku gi cari..hhehehe