long live!!!

Saturday, January 23, 2010

WESTERN NIGHT

skarang ni, "menantu yang baik ini" sedang menghabiskan masa hujung minggu di rumah mertuanya..hekhek..
:38:

hubby i pergi keje dari sini pagi tadi coz we ols dah balik Meru petang semalam lagi..alasan hubby sebab nak ajak i balik petang semalam is sebab kesiankan i kena masak lepas penat balik keje.so, kalau balik umah my MIL's terus maknanya i x yah masak!!oHHH..sungguh bertimbang rasa hubby i kann???cam terharu lak rasa!!=P
:44:

ketika bersantap sarapan pagi yang berupa roti telur yang dimasak oleh "menantu yang baik ini", bersama baked beans dan air milo kaw2 punye, tiba2 timbul la pulak idea my MIL nak masak western food tonight..dan seperti yang telah dijangka, obviously ler menantu yang baik kena wat chicken chop sebab dah janji ngan my SIL yang i nak masakkan chicken chop for her after my exam...oh,GOD..selamatkan hambamu ini!!
:45:

haisshhh..takut wehss..neves ni..setakat masak chicken chop untuk aku ngan hubby ku ajer, memang no poblemo ler!!ini plak nak kena masak for the whole family..aiyakkk!!

:48:

di antara menu yang tersenarai for our Western Dinner are:
-garlic bread and mushroom soup as the appetizer
-chicken chop kalau ada chicken chop mesti nak kena ada coleslaw and whipped potato jugak kan??
-spagetti carbonara or bologneise??
-grilled bbq chicken wings
-cocktail drinks

k lah, i nak sambung google2 recipe for tonight.semoga malam ini berlalu dengan jayanya!!amin..

:43:padan muka ko dina, sape suh berlagak cam terer nau wat Chicken Chop!!

tatatititutu

2 comments:

BURDHANI said...

good luck wat chicken chop deena. nanti ajar-ajarkan org jugak ye. bagi resepi sekali. i do love western food. cuma pandai makan aje, tak pandai wat senirik. hikhik.

Princess Ayang said...

gudluck dear..
try la wat carbonara.. skrng aku dh jatuh cinta sama carbonara dh...
sgt sedap ok