long live!!!

Saturday, January 23, 2010

Ayam..bermacam ayam..

haaa..u ols ingat lagi x lagu Jalil Hamid yang tajuk dia Ayam tuh???zaman i kecik2 dulu, glamer wooo lagu tu!!i memang suka abes r lagu tuh..nak2 pulak i ni memang suka makan ayam..ibaratnye kalau xde ayam dalam menu yang mama i masak, automatic i terus jadi kenyang..patutler badan pun jadi gomok cam ayam daging..haih...

mama pun selalu cakap nak kawenkan i ngan anak tokey ayam, sebab terlalu suka makan ayam..tapi..last2 bukan kawen ngan anak tokey ayam, tapi ngan "anak ayam" sama cam i gak..huhu..jangan pandang serong yer..bukan "anak ayam" dan dot dot dot tu..ini "anak ayam" means orang yang x kenyang kalo x makan ayam la!! itu ler i n hubby i..lagi baik x makan ler kalo x de ayam..
:5:

tadi masa "jalan2" mencari the best recipe for me to prepare toninght, i jumpa 1 website yang share macam2 resepi ayam..
:16:

seronok2..pasni xde la asyek i masak ayam goreng, ayam masak merah and ayam masak kicap je untuk hubby i!!kat situ ada listed lebih kurang 50 jenis resepi untuk masak ayam..

so, untuk cik adik, puan2, akak2, makcik2 and i sendiri, bolehlah rujuk ke website ni untuk dapatkan resepi2 ni yer..=)

:38:kalau dah masak tu boleh la antar secebis dua ke rumah i jugak..sharing is caring kan..=)

No comments: