long live!!!

Wednesday, November 4, 2009

chicken chop

tempat >> carrefour, taman tun hussein onn
masa >> 8.00 malam

him : what if kita beli boneless chicken and u try masak chicken chop kat rumah??

me : what????chicken chop??

OMG!!! ape kah hantu yang telah merasuk otak hubby aku sehingga beliau boleh berfikiran sedemikian??????please GOD protect this poor slave of yours!!! huhuhu..(",)

tapi nak wat camne kan..dah laki aku nak rasa bini dy ni yang sangat "super pandai" masak ni masak chicken chop, belasah jer laa...ape nak jadi pun, jadilah..n segala perkara yang bakal berlaku malam ni beliaulah yang akan bertanggung jawab.. hahhaha...

tapi sebenarnye aku x de r worried sgt, coz i know my hubby very much... ape aku masak pun dy akan cakap "sedaaaap " walaupun aku amat sangat sedia maklum aknan rasa masakan aku tu...huhuhu..nesib u la b..;-)

smlm dah beli boneless chicken, fries, some veges, mayonnaise etc kat carrefour..as for the recipe, i've usha2 few websites today...tadi pun de YM2 ngn cik suhaida n asked the "Ms Nutrionist" about the recipe... so, mlm nanti i'll try to cook my very very very first chicken chop..tengok jer laa ape hasilnye nanti...ngeehhehe..

wish me luck please!!!>________< :pompom:CHAIYYYOOKKK!!!

5 comments:

sI tEDI said...

caiyok!! semoga berjaya buat chiken chop!

Ryehanna said...

post gambar bile dh masak yer!

deena awanis said...

dah berjaye wat smlm..
tapi kalo korang carik chicken chop cm yang aku wat kat mane2 kedai seluruh malaysia ni mmg x kan jumpe la...hahahha..
i named it "chicken chop ala deena";D
hahhahaha...

ari ni bz r, bile free nnt aku post pics tu k...hehhehe

Princess Ayang said...

wah.. dh pandai wat chicken chop.. nt blaja wat lamb chop lak taw.. astu ajar aku..hehehe

deena awanis said...

lamb chop mmg x akan laa...
sbb aku x mkn lamb..~~lalalallala~~

sila request resipi lain ye cik amal..ngehehehe;-D