long live!!!

Tuesday, February 5, 2013

table centerpieces

my brother in law will get married on September this year.. and i will be in-charge of table centrepiece and doorgifts. hohoho..and i was soooo excited macam nak kawen lagi sekali..hihihi..hari ni dok google cari table centerpiece. requirement pengantin nak kaler hijau putih.. that's it. yang selebihnya terserah pada kebijaksanaan kakak ipar beliau yang tangan kayu nih..=)

so, these are some of the ideas yang i suka for green-white theme. kalau di tanya pada pak cik google, macam2 centerpiece yang keluar..semua cantik-cantik..tapi memandangkan i tangan kayu, maka kena carik yang doable la..dan satu lagi faktor yang perlu dipertimbangkan adalah affordable..takde pasal lah nak invest sampai 3-4 ratus just for centerpiece (walaupun bukan duit i)...lagi jimat lagi bagus. for me lah..i ni pikirkan masa depan pengantin tu..life after marriage is much more important kan? tapi kalau yang memang mampu, gasak pi lah nak seribu untuk satu centerpiece pun. hehe... peace.

haaa..ni yang i paling rasa suweeeeetttt sangat. tambah pulak ada bunga pink tu terus nampak berseri..nak buat pun macam senang je nih..ecewahhhh..yer yer jer lah i ni kan?? tapi siyes sweet sangat. bekas tu pun simple jer..


this one is a great idea too! bukan setakat cantik dipandang, tapi boleh dimakan jugak. bunga tak ley makan, nanti jadi kambing. epal boleh makan, dapat kulit cantik berseri!untung kan gitu? i ni memang kalah betul nampak kaler pink.. cepat jer berkenan di mata dan jatuh hati..

these ideas i kumpul-kumpul untuk dipropose kepada pengantin. instead of bunga gubah-gubah and cucuk-cucuk, i rasa ikat gini sangat doable bagi si tangan keras like me..for this bouquet i kena lebihkan bunga putih and dedaunan hijau laa kot bagi emphasize on the theme..sebab bouquet kat atas ni nampak too colourful. dah tak menyerlah hijau putihnya.. ke camane? what do you think? cuba bagi idea sikit..

This is another centerpiece that is very doable, affordable, cute and yummehh!!hahaha..comel je rasa..senang nak buat..boleh di makan..cheap. yes of course. dan yang penting tidak lah dibuang begitu saje nanti. i was thinking of putting mashmallow..omnomnom..=)



these last two very white-green, eco-friendly, jimat bajet dan comel..

heh..buleh haywire nih tengok centerpiece yang comel-comel belaka ni..rasa macam nak redo majlis kenduri kawen sendiri lagi sekali..i was'nt this detail before. almaklumlaaa... orang kawen time takde bajet..sume harap parents aje..tak buleh lah nak demand kan...hahaha..

kalau korang ada idea atau ada tutorial buat centerpiece yang cantik dan sempoi, atau tahu mana2 reference yang sesuai, sudi-sudilah share dengan i yer..pastu, bajet atau harga yang patut untuk beli fresh flower ni..kalau tahu tempat area cheras atau Klang lagi bagus. jemput share dengan i..

sudah baca, harap komen.
bye..

No comments: