long live!!!

Tuesday, January 15, 2013

pissed-off

these 2 weeks, i really pissed off with 2 peoples at work. it's not this is the first time they make me feel sooo very the vengang, but since i'm about to leave very soon, macam sengaja sengaja pulak dua makhluk tuhan yang tak sexy langsung (euwwww) tu buat i sakit hati.

dipendekkan cerita nya macam ni lah..korang pernah tak hadapi makhluk yang time cakap kat orang bukan main lagi dia punya sedap pung pang sana pung pang sini, tapi bila time dia menikus??? eh cam tak best pulak cerita cam ni...

ok camni...ada seorang makhluk yang i namakan beliau A lah, berusia sekurang-kurangnya 45 tahun. i tak tahu degree dia ape background, yet he got the same Master Degree with me, di tempat yang sama, lecturer yang sama, masa yang sama. Maknanya, he got the same qualification as I am lah. Selama ni kemain dok mengompang kat orang he got Master in OSH bla bla bla....tu tak masuk kisah dia punya double triple degree in Law, Chemistry dan entah berapa macam degree lagi yang dia ada. Yet, bila orang MINTAK TOLONG mengajar, eh banyak pulak kau punyer alasan kann???

jadi, ape lah kesahnya dok mengompang kat orang kau ada 14 macam kelulusan tu, kalau asyek nak mengajar satu subjek je sejak 5 tahun yang lepas. ilmu kalau dok peram je dalam otak, berkarat!!! tak gitu?

dia tak nak mengajar sebab tak de experience, dia cakap i lagi banyak experience. aah, celah mana tah experience i datang. dah sah2 aku ni belum grad lagi dah masuk sini. pastu cakap dia takde experience mengajar degree pulak. ehhhh???yang i ni, keluar je dari perut mak terus dapat experience mengajar degree kah??? ALASAAAAANNNNNNNNNN!!!! time-time camni lah, kau nak cakap orang yang umur 26 tahun, lagi banyak experience dari orang umur 45 tahun. halo bro!!budak darjah 1 pun tahu mengira!

yang menjadi lagi sedap sangat cerita ni, incik A yang tak nak mengajar tu disupport pulak oleh encik B. HERAN betullll!!!! selama ni, sesiapa yang kenal encik B mesti tahu tentang ayat2 motivasi Encik B terhadap kuli2 seperti kami..."lecturer kena sentiasa belajar, sentiasa explore...walaupun kita tak penah belajar satu2 subjek tu kat Universiti dulu, takpe..boleh jugak mengajar subjek tu...as long as we get prepared before lecture...bla bla bla...."

AND NOW, dia setuju that encik A tak boleh mengajar subjek yang kami mintak tolong mengajar tu dengan alasan encik A takde EXPERIENCE on that field? WTH!! haaaa..bengang betul betul bengang ni i tell you. tadi ingat nak tulis sikit je, dah taip ni, laju pulak jari ni.

yang jadi cerita lawak tu, tiba-tiba nak cakap dia nak resign dah pulakkkk....haaa..resign lah! ada aku kesah? kalau kau resign pun, kau kena tunggu 6 bulan. resignation tender for 6 months ye encik A..jangan di lupa... I yang dah nak habis tender by end of february (in less than 6 weeks) pun kena ngajar lagi, kau boleh pulak ye pakai alasan kau nak tender tu?? ada gak laa dasar pengecut macam ni dalam dunia ni.

By the way, we all pun takde lah hadap sangat nak suruh dia ngajar sebenarnya..since dia memang takde subjek untuk di ajar, tak kan kau nak makan gaji buta je while orang lain tertonggang tonggeng with 4-5 subjects each??? banyak cantik muka kau! memang aku jeles. so what???? Encik B ynag selalunya asyek lah dok emphasize that we  must have at least 16 contact hours per week, clearly knows that encik A have ZERO contact hour currently. yet, still protect him.


kepada korang-korang yang dah jadik boss atau akan jadik boss satu hari nanti, please walk the talk...kalau nak back-up staff pun, hagak2lah weiii...i know encik A is kaki kipas encik B. but this time it is tooooo obvious. while you are saying A to others, you are saying B for him. this really makes me lost my respect on you. Terima kasih sebab amek saya kerja 4 years ago. but seriously, u made a wrong mistake that day. For me writing this here and that e-mail to you, I am very sorry. But it really shows that I feel regret that I used to work under you before. SHAMEFUL! I cant bear keeping my mouth shut.



1 comment:

Peri PiA said...

sabar ye deena

mmg mcm tu la kan?time ckp pung pang tak ingat