long live!!!

Tuesday, November 1, 2011

01.11.11

nice date huh??


i started today with nice date with nice breakfast..3 keping pizza chicken supreme & 2 pcs masala apemende ntah nama dia..all are leftovers from last night's dinner..sebijik regular pizza and a set of triple platter pun tak boleh nak dihabiskan by 3 of us last night..pasal si putera kecik sibuk nak mengganas!!letak dalam baby chair dia panjat berdiri..tak bagi berdiri, dia nanges!!good Rafique.now i understand the feelings of the other parents bila anak throwing tantrums in public.siyesly bukan malu..semua orang pun tahu budak yang buat perangai tu..lain laa kalau bapak budak yang buat perangai..but to be exact, tak tahu nak respond macam mana..kalau buat bolayan karang, ape pulak orang kata??kalau dilayan lebih2, lagi best lah dia naik kepala!!!hurmm...sudahnye, tapau!!!


November 2011 is going to be hectic to me and a loadddsss of things to get done and a loadddsss of good things to happen in near future...lalalala..mulakan dengan hubby start keje tempat baru hari ni..i am so happy for him knowing that he's happy to have this new job eventhough its going to be for a short period of contract only..at least he can gain new experience and knowledge from there..good luck hubby!!my prayers are with u..n careful bawak motor.nak mengharung jem dari Cheras ke Ampang through MRR2 tu..that is the only thing that i don't like about this new job..oopppsss..lagi mau mengeluh ke Deena???aiyooo..lagi satu sebab yang i kurang suka, hubby keje gak ari sabtu..the only family day hanya Ahad.ok.fine.


then,coming weekend pulak Raya Korban tak balik Kelantan, raya kat sini jer..pasal tak balik Kelantan beraya tu yang rasa hectic sangat..padahal kalau raya kat kampung i lagi laa penuh jadual..hurm..tapi kenapa yerr??LOL!!! =P hubby pun join his family amek 1 bahagian untuk korban lembu..his first time actually, at the age of 28..alhamdulillah..even me myself pun tak pernah lagi join ibadat korban ni sendiri..insyaallah tahun depan kalau ada rezeki..


weekends ke-3 pada bulan 11 ni dah ada jemputan birthday celebration.insyaallah we'll be there..Rafique dah tak sabar nak mandi pool dengan birthday boy nanti..;-) and the last weekend of November pulak kami nak ke Johor for Cik Azie's wedding..moga dipermudahkan perjalanan kami ke sana nanti yer..selamat pergi, selamat pulang..ikut hati nak panjangkan perjalanan ke Singapore, tapi tanya poket, poket tak approve lah pulakkk!!


dan lagi satu issue yang bakal buat November kami menjadi hectic sebab we ols kena cari rumah lain..tuan rumah sekarang ni nak duduk umah dia..hubby lah paling happy sebab dia memang lama dah ajak i pindah rumah..tapi nak mengemas tu lahh yang i paling malas..dulu, masa masuk rumah tu lepas kawen, eventhough both of us xde banyak barang sangat because previously masing2 tinggal rumah company yang dah fully furnitured pun dah penat..ini pulak, barang2 setelah 2 tahun kawen..dengan peti ais, mesin basuh, katil sofa..wehhhuuuu..ada sape2 nak offer diri tolong i kemas rumah tak??


enough entry sempena 01.11.11.nak pergi kelas sempena date cantik pulak.daaaaaaaaaaaaaaaaa..


3 comments:

MrS. F!zA said...

deena kena amik upah yg byr ikut jam tu..leh tlg kemas rumah..hihi

My Azie said...

congrats to pali for his new job and i can't wait for the big day! hik!*gedik

AJ The Mommy said...

aku suka tarikh ini jugaaaaaakkk :D