long live!!!

Monday, October 3, 2011

Rafique's 1st birthday present (from ibu with du'a)


di saat kawan2 sebaya Rafique semua dah berjalan sendiri, si bolat i ni belu boleh berjalan sendiri lagi..



honestly, being his ibu ada laa sedikit stress di situ, nape lah anak aku ni tak ley jalan lagi??padahal dari umur 8 bulan kot dia dah start memanjat sofa, katil sume..and kalau berdiri pun, he's quite steady..actually bukan tak ley jalan, dia boleh sangat bertatih (siap laju tuh) bila kita pegang his hands..even pegang sebelah tangan pun dia boleh jalan..cuma dia takut nak lepaskan tangan kita..kalau dia tengah bertatih, pastu kita lepas tangan, dia otomatik terus duduk..bukan jatuh, tapi dia yang duduk.. ish ish ish..ikut perangai sape laa penakut sangat ni?muka jer ganas..=P


TAPIIIIII...wa banyak bengang, bila orang cuba kaitkan rafique lambat berjalan n lambat tumbuh gigi dengan minum susu ibu.ape kesss??? sila jaga anak ko tuh yang demam tiap2 minggu, jangan nak sibuk pasal anak orang ok!!! *huh*



since mama i cakap umur 14 bulan baru i boleh berjalan, so i guess its inherited from me..pasrah jer la..lagi pun, rafique belum boleh berjalan sendiri pun, ibu dah mengah dok kejar dia ke sana ke sini, dah berjalan nanti konfem lagi penat..tak kesah laa rafique, yang penting Rafique sehat yer sayang..


so, as his 1st birthday present, ibu hadiahkan ini untuk rafique..

his 1st hard sole shoes..sebelum ni sume pre-walker shoe..moga2 dengan semangat dapat kasut baru ni..rafique akan berani berjalan sendiri yer sayang..jia yokk!!

jom layan video orang dapat kasut baru..=)


video


p/s : bulan ini ibu sengkek pasal beli hadiah untuk 2 prince charmings of my life..sobs..sobs..yet happy to look them happy!!

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..

10 comments:

MrS. F!zA said...

wahhh!rezeki rafique dpt kasut cantik!

mira said...

sy silent reader blog awk..anak sy pn nk dkt setahun masih blum berjalan..klo berpaut pd kerusi,memanjat mmg ligat..anak sy blum tumbuh gigi pn..lg risau hati sy..skrg ni blaja b'ckp plak even xde gigi..setiap anak perkembangannye lain2..sbr je..

Ibu Amani said...

anak saya dah masuk setahun sebulan still lum pandai jalan lagi..sama kes lah kita ni..kalau berpaut pd dinding , kerusi, almari, katil mmg laju je anak jalan...sabar je eh...x lama lg anak kita leh jalan lah tu..pedulikan org lain nak ckp ape...

wardah @ fie shah said...

Takpe Dina, Kakal pum setahun sebulan baru boleh jalan. Dont worry ok. :)

bArdbOO said...

apela diorg ni..xde kaitan lgsg susu ibu dgn bby lmbt jln...jom support bf! =)

Ina Allen said...

comelnye kasut... takde kaitan kot ngn susu ibu!! biase mmg inherit. Thanks la kak sbb share abt breastfeeding byk. Got inspired lot from u! :)

Even the first day sy hantar Asiyah ke nursery, pengasuh complain Asiyah tak tidur siang, teringat akak citer psl Rafique dulu. ;)

aziyana said...

Husna pun rasanya tergolong dlm geng rafique gak kot..hihihihi kalau peganag laju je jalan..xpe deena, biar la bila dia nk jalan pun..insyaAllah sampai la masanya tu

NURUL JAMIAN said...

comelnya kasut raffique

mamamarissa said...

amboi, antiknya kasut dia...pas nie, confirm rafique terus jalan :)

sabar ya dear...jgn push dia, biar semua berlaku dgn semulajadi...insyaallah, jalan la dia nanti :)

happy belated birthday rafique sayang...muahsss

deena awanis said...

kak fiza, nurul : kasut cantik harap cepat laa dapat jalan..=)

ibu amani, mira, fie, aziyana : hehe..takde laa stress sangat..tapi ada gak laa perasaan terutunggu2 tu..

ina allen : huhu..inspired laa sangat..thanks sudi membaca..just writing what i've experience..alhamdulillah if someone got benefit from it..

jue : thanks auntie jue n kakak marissa bambam..;-D