long live!!!

Friday, May 27, 2011

selamat hari jumaat..

cuaca mendung laa hari ni..macam mengiringi kemuraman n kemendungan dihati kami..kihkihkih..

now, nak cite pasal Rafique's development and achievement for this month..
pertama sekali, sangat laju panjat sana, panjat sini..paling best panjat orang yang baring..pantang nampak orang baring, mula laa dia nak gi sidai badan dia atas kita..kalau bangun tido pun, memang xde nak mamai2..celik mata, terus laju2 menuju ke arah yang boleh dipanjat..bila dah panjat, berdiri, boleh pulak berlagak lepas tangan sebelah..hebat laa tu konon..


macam gambar kat atas ni..was taken masa di baru bangun tido gak..

we all sekarang bukan bentang toto lagi dah depan tv, bawak tilam single 2 bijik bawak keluar sebab risau dia asyek jatuh..kalau setakat toto tu, mesti rasa gak kan kalau jatuh terhentak kepala, maka pakai laa tilam..konfem x sakit..setakat ni, panjat naik dia memang laju..tapi nak turun still x berapa nak betul lagi..

kalau kita pegangkan dia, memang x nak duduk punye, mesti nak berdiri n melompat..sometimes bila dia berdiri tu, i try lepas tangan dia..sempat gak la 4-5 seconds before he lost his stability..nak jalan dah ey anak ibu ni???

pastu, dah pandai merajuk n menanges kalau kita bebel2 kat dia..kalau cakap "haiippp" or "dont touch" dengan nada kuat sikit, terus cebik, nanges..huhuhu..manja sangattttt!!!

he loves to play peek-a-boo dengan ayah..yang heran tu, kalau ngan i dia x nak pulak..memilih!!

dah pandai sebut "mamamamamaama" and when his ayah say " bukan mama, ibu laa" dia akan gelak..erk?? konpius konpius..


makan pulak dah xnak too thin foods..kadang2 i selamba jer kasik nasi yang kita makan..elok jer tengok dia makan..maybe he wants to feel the texture of the foods..or is it too early for 8 months old baby??for me, as long as dia poo poo macam biasa, should be fine laa kot..berlagak nak makan macam orang besar..tapi gigi sebatang pun xde..huhuu..

ur baby pulak macam mana??still eating those thin runny foods??


what i love most about him nowadays is his giggles!!!
enjoy this video k..




that's all for now..
selamat bekerja u all..
i x nak wat keje hari ni.TITIK!!

5 comments:

MyRule said...

My ammar pun 8 bulan gak..and sama gak macam rafique, nak sidai badan..hehe

Bab makan..ammar still x mau makan sgt..tapi nak try bagi dia rasa food yang ader tekstur..:p

Mrs Nageb said...

Wah rafique....dah besau ;)
Mareesa lom duduk...tapi bila tatih,laju jerk jalan,,,huhhuuhhu
Gugi dah ada sebatang..tap i ni yang dok takut nak bagidia makan yang berat2....huhuhuhu...

deena awanis said...

my rule: rafique so far makan dia mmg nak..except for time demam ni..slow sikit laa..choosy..

khalilah : maressa dah ada teeth..wahh..jeles..x sabar nak hantar tupperware nanti..boleh datingkan maressa ngn rafique..hahaha

juelee said...

rayyan pun sama.. tak suke makan lembik2 nak yg keras lak.. kalau biskut tu kiter lembikkan ngan air die muntah.. klu bg seketoi gitu baru die nak.. isk isk gigi bukan ada pun..

HZ Baby Village said...

hadeef sejak 7 bulan lagi makan nasi keras macam mak bapaknya.. so, sgt menyenangkan mak nya yg tak yah bangun pagi2 buta buatkan bubur.. bubur dia akan reject.. as long as dia berat cam bese, tak sembelit, susu ibu pun minum banyak, oke la.. tp makan nasi keras tak der la banyak sgt pun.. setengah sudu besar je pun.. huhu..

mende2 lain semua sama dgn rafique.. eksyen macam budak dh besar.. bile diri lepas satu tgn.. mak dia yg kecut perut tgk, ank selamba badak gelak.. =)