long live!!!

Wednesday, March 16, 2011

Rafique jatuh katil

huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!

itu bukan tangisan Rafique tau, tapi maknyer yang melalak..huhuhu..

citer ni kategori basi sebenarnya..it happens last saturday at 4a.m kat umah MIL..nak jugak tulis sini as record..kot2 la dah besar nanti Rafique tanya ke..bley i suh dia baca kat sini..


actually i was not well hari sabtu lepas setelah seharian berkendurian di Melaka..agaknya kesan dari ubat, tu pasal lena semacam tido.sedar2 dengat bunyi "gedebup" diikuti bunyi Rafique menanges..OMAIGOOOODDD!!

tapi entah kenapa i boleh menanges dulu bukannya cepat2 angkat Rafique...ngokngek tol mak dia neh..my hubby yang angkat Rafique masa tu..i plak gi bukak lampu..seb baik nothing happens..katil tu pun agak rendah berbanding ngn katil kat rumah we ols..tambah pulak ada karpet and kebetulan ada nappy bag Rafique kat tepi tu..hubby kata kepala Rafique ngamngam jatuh atas nappy bag tu..fuuuhhhh..legaaa..

we all xde bawak gi klinik pun..sebab tengok Rafique active macam biasa je next day tu..xde pulak menanges, meragam or having some strange behaviour..tanya my SIL (x berani nak bitau MIL or mama), she said as long as he react as normal consider xde apa2 kot..sebab anak dia pun pernah gak jatuh katil..hihihi.. and my SIL cakap kalau dia nanges bila jatuh tu, kira xpe la sebab he's aware..yang bahaya kalau jatuh tapi dia x de bagi ape2 reaction.senyap jer..itu memangggg bahaya..

sejak Rafique dah makin ligat ni, dah pandai masuk gear reverse and laju pulak tuh dia reverse memang i berjaga2..x pernah tinggal dia sensorang atas katil..time berlaku tu pun memang mak bapak dia ada, cuma tengah membuta!!hahhaaha..

baby u all pernah x jatuh katil???or korang ada citer pasal jatuh katil?? meh share ngan i meh...

13 comments:

Peri PiA said...

mau nya tak nangis mama nya

Alhamdulillah handsome boy xde apa2

juelee said...

alhamdulillah atkde pape.. rayyan belum pernah jatuh lagi, memang kalau tido atas katil tu keliling die penuh bantal, halang tak aksik jatuh..

nanonano said...

dah kalih,
xterkira dah byk mane dia jatuh katel,
dah bsr2 ni pndai turun sdiri katel
tp kdang2 dia cuai duk tepi2 katel bru nk sandar sket dah terlentang bwh,
hahaha tp xpe la hero kan,
:p

sapphire said...

dina..
teringat plak kes adam..lagi kesian
dia pun pernah jatuh katil..
sampai retak tengkorak dia..
skang everymonth kne gi cek doktor..

jgn biar baby sorg2 atas katil..bahaya.. :)

* macam mak org plak hehe*

Atiqah Adnan said...

anak buah qa iman ade gak jatuh katil.. habes lebam dahi dia.. tapi seb baik ade ape2.. lepas tu dah tak boleh baring atas katil daa bahaya kan..

Hidayu Yusof said...

Anak ayu da 4 x jatoh katil...2x kt katil hotel(tinggi katil tu) n 2x kt rumah..sedih sgt. tp Alhamdulillah...tak der ape so far..
blum kire bump atas mozek lg...huuuu..
tp tulah...name pon baby...jg cm mane sekalipun...ibarat pegang gelas seharian xnk bg pecah or jatuh...tp,nk jatoh jugak...kesian..:(

MyRule said...

kitaorg tido bawah..kat hall.. so risiko utk jatuh tu x derla..

Ina Allen said...

My mom ckp kecik2 dulu saya yang paling selalu jatuh katil sampai biru. Sebab tulah die kata sy paling pandai dlm semua siblings. haha..

Hope Rafique just fine.

Kami takde katil. Tidur tilam je. Sebab takde mood nak decorate rumah sewa kt Kuantan ni. Lepas habis study baru nak pilih rumah bebetul n pilih furniture. hehe. :)

julia said...

huhuhu aaron dah 2 kali jatuh tp tilam yg tebal tu ha nasib baik julia dah bukak katil klu x lg tinggi.1st aaron jatuh dulu ade muntah julia g klinik doc check x de ape2 syukur ssgt.Skrg kt bwh tilam keliling tu julia letak bantal klu jatuh x de la risau sgt

deena awanis said...

pia, juelee : alhamdulillah xde pape..

nanonano : itu ler hero..lasak sangat..tido pun terpusing2..hadoiiyyaii..

kak nilam : aiyak..sampai macam tu skali??bahaya tuu..

deena awanis said...

ayu : bak kata orang through the pain they learn..kihkih..tapi itulaa, mak ni haa risaooo..


my rule : good choice!!

ina : harap2 rafique pun jadik macam ina laa..jatuh katil pastu terus jadik super genius..hihihi

Mrs Nageb said...

slmt tak pape...goood rafique..good boy :) huhu

mama hani said...

nasib baik ok ye..