long live!!!

Monday, January 3, 2011

First day with babysitter..

hari ni hari first Rafique duduk dengan babysitter..
everything goes well up to now..
i left 5 pieces of CD and 6 bottles of 3.5oz of milk..
harap bekalan mencukupi sampai pukul 4.30 petang ni..
ada lagi 45 minit..
risau gak takut x cukup susu tu..sebab kul 3.15 tadi, kak BS sms cakap tinggal lagi 1 botol..
dalam perkiraan i, insyaallah cukup..

ohhh..thanks pada yang sudi respond to entry yang i mencari babysitter dulu tu..cuma i prefer BS yang dekat ngan opis jugak umah i..apa2 jadi, senang nak balik kan..


alhamdulillah..dalam dok pening2 mencari, jumpa ngan akak ni yang sudi nak jaga Rafique walaupun i macam ala2 paksa jugak..kahkahkah..maceh yer Kak Ani..

beliau adalah memenuhi sumer kriteria yang i nak for a babysitter..dan sangat bersyukur coz she is still breastfeeding her daughter aged 3 years old.tanpa susah payah i nak explain, dia dah sangat paham kepentingan bf..i like!!! cuma bab2 pengurusan EBM, i masih kena explain lah sebab dia cuma direct bf kan anak dia..she's a housewife after all..nak kasik EBM nak wat ape nyer..

so, part susu.SETTLED!!!



CD..I sangat teruja jugak melihat penerimaan dia especially her husband (i pergi umah dia semalam untuk explain everything so that pagi tadi x kelam kabut.that's why husband dia pun ada sama) bile i cakap Rafique pakai CD..dorang like >> bagus ek mende ni.jimat pun jimat.kurangkan masalah sampah ni!!! sangat lega di situ..akak tu tanya gak cemane nak buang poopoo Rafique, tapi i cakap laa x payah buat sumer tu..just put in the wetbag n i'll handle everything later..

yer..walaupun BS tu baik,i pun x nak laa amek kesempatan kan..poopoo anak kita, kita cuci laa sendiri..



i terus terang cakap ngan dia Rafique ni jenis yang kurang tido siang sebab dia x tido buai..n she said "biasalaa budak2..bukan boleh paksa pun..pakai buai, leceh pulak nanti nak travel kan.." oohhhh..I SUPER2 LIKE U LAH KAK!!!!

tadi i call jugak tanya Rafique ok ke x..dia cakap mula tu dia letak Rafique kat dalam bilik sebab risau anak dia main takut kena Rafique, tapi Rafique nanges!!!then bila bawak kuar, terus senyap!!!heheehe..lupa lak nak pesan semalam yang Rafique tu memang x ley dok sorang2..yer.anak saya tu cam ibu dia jugak..suka orang ramai...suka jalan2..suka borak2..hihihi..

ok lah..nak gi pump.last session sebelum balik.

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

8 comments:

MrS. F!zA said...

ok la tu deena..bila semu akriteria yg kita nak tu ada senang hati nk tgglkan anak kita kan.. nk jmpa yg betol2 berkenan ni mmg susah.. hari ni dah taska yg ke3 la ltk darwisy..mls rumah org risau tkut dia nk msk ke darwisy tu dh la tkleh duduk diam seminit pon..kecuali tido je..ekeke

Peri PiA said...

alhamdulillah..insyAllah semua baik2 je :)

Hanis MY said...

bestnyaa hepi for u too!

Ibu Wawa said...

setiap kesusahan kalu kita bersabar insya Allah pasti ada jalan penyelesaiannya.. :D

Puan nadxoxo said...

nad pun tumpang lega jugak bila baca ni. hehe

Mrs Nageb said...

Alhamdulillah dah settle..sangat suka lan dah dpt apa yg dihajati..happy for u n rafique :)

deena awanis said...

thanks guys..memang sangat lega lahhh..nak gi keje pun senang hati.nak blogging waktu keje pun x rasa bersalah..hihihi..

Ainul said...

syukur jumpa yg baik & bgs.ainul pun sediakan eblm & cd kt MIL.poo arreessa pun ainul tak bg mil basuh wlpun mak mertua kan.dah la dia tlg jaga cucu taknak la susahkan dia plk nk bsh poo anak kita.tu pun kdg2 dia bsh jgk sbb dia ckp senang je bsh guna washing machine je..hihi