long live!!!

Tuesday, January 4, 2011

2011 wishlist

hellloooooooooooooooo...

pagi2 hari selasa ni nak share ngan korang my wishlist for this year..kalo ikut kehendak tu memang sumer benda dalam dunia ni pun nak.tapi ni kira kehendak yang major punyer..=) dasar kaki shopping gini laa..


firstly, i want to have more Cloth Diapers (CD) for Rafique.kata dah jadik ibu kan..so, keperluan my prince charming comes first lah..sekarang ni dah ada, cuma x berapa cukup menyebabkan kena buat laundry tiap2 hari..dan jugak terpaksa jugak la selit2kan dengan penggunaan disposable diapers masa menunggu proses pengeringan sempurna..x kesah lah whatever brands pun..selagi namanya CD, boleh menampung sisa buangan my prince charming, boleh memperlahankan proses pengempisan poket serta membantu menyelamatkan alam sekitar & seluruh umat manusia dari bahaya Dioxin, i will say yes..kata lecturer Environmental Health kan??kena lah GO GREEN, x gitu???



Medela Swing yang i guna sekarang masih berfungsi dengan sangat baik tapi i naakkkkk sangat Spectra 3 ni agar memastikan misi breastfeed Rafique selama yang mungkin tercapai sebab Spectra 3 ni boleh double pumping..lagipun keperluan Rafique pun dah makin meningkat sekarang ni.sekali minum 3.5oz.sehari kat rumah babysitter kena ready 21oz (6bottles X 3.5 oz).i pulak, currently cuma dapat pump around 15-17oz jer kat ofis..ini menyebabkan i kena keje lebih keras dengan pump jugak waktu malam untuk cukupkan Rafique's needs..harapnyer milk production lebih meriah dengan double pumping nanti..amiinnnn...


tadi dah lihat apa yang ibu mithali ni nak demi kesejahteraan anak terchenta kan??sekarang, mari lihat apa pulak keinginan hati demi memenuhi nafsu serakah diri i sendiri pulak k..


or/and


or/and

cita2 nak dapat 3 bijik sekaligus sebab i sangat adore all of these, tapi dalam mimpi jer laa kott..sebijik pun belum tentu lagi!!nak bercita2 LV macam tinggi sangat, jadi apa kata kita mula dengan Coach..cepat2.mari doa ramai2 untuk i..


dah lama mengidam nak laptop pink ni..Laptop sekarang ni pun dah uzur benar..i pakai since 2nd year time wat degree dulu tau!!dah grad degree n master, masih dia setia berkhidmat. tapi kesian gak kat dia..dah lama sangat keje. sometimes, lembap benar dia..dah x larat sangat kot..tu yang malas jadinyer nak wat entry with loads of pics..sebab keyword dia adalah L.E.M.B.A.P. so, rasanya layak sangat dah kot untuk beli laptop baru this year..
kalau x dapat VAIO, Acer pun boleh.janji pink!!!=) atas dasar penggila pink nak cukup kuota gadget pink.henpon dah pink, kamera dah pink, laptop lahh pulak..


cukup di situ kehendak nafsu serakah dari segi fizikal, mari lihat tuntutan mental untuk istirahat pulak yer...


yang ini boleh dikata memang konpem akan pergi..insyaallah bulan 5 ni kalau xde aral melintang. orang kata, kalau x dapat snorkelling kat Krabi or Sipadan, pergi Tioman pun dah more than heaven.jadi mari kita lihat nanti..


and finally, teringin nak bawak Rafique pergi Universal Studios, Singapore lah..dah completely siap ke ek??anyone been there??coz, one of my fren pergi last year (2010) kata banyak lagi x complete..i rasa ujung2 tahun sket kot baru nak gi..sebab masa tu Rafique dah setahun..mesti dah pandai n faham kalo tengok cartoon characters sumer tu..mesti best!!

10 comments:

juelee said...

eh eh wishlist kiter tang henbeg coach ngan universal studio tu sama la.. but my fren baru pegi, he said since my kid still bb this year he advise me to go to singapore zoo instead of universal studio.. USS tu kalau kid dah around 2-3 years baru best pegi hehehe..

Peri PiA said...

Amin,syg anak ;)



pink!!!

Ainul said...

handbag coach pun wishlist ainul thn ni.budget dh ada tp entah bila la nk p beli.asik tak sempat je.huhu tak sabo.kaler pink tu cute kan ")

intan azuzarina said...

deena..salu shopping CD ktne? leh la share kalo mane2 kedai shoping online yg rege leh tahan..hehehehe..

Ibu Wawa said...

banyaknya dia nak... semoga mendapatkannya.. :D

deena awanis said...

~juelee~

hurmm..zoo??kalo zoo bawak gi zoo negara jer boleh??hihihi

~pia~

anak..harusler sayang..=)

deena awanis said...

~ainul~

bestnyer dah ada bajet..i baru dok berangan jer ni..

~intan~

try to check this.
http://www.lovekiddos.blogspot.com/
dina baru pas order ni..tapi baru nak try pakai brand ni..x pernah guna lagi..

~ibu wawa~

amiiinnnnn..

LyNn HaMzAh said...

moga tercapai la semua wishlist tu yer...

ciKenit farHana said...

wa...besar2 angan2...kalau mampu apa salah nya...untuk diri sendiri juga..

gud luck dear!!! (^_^)

selamat tahun baru!!!!

Daleela said...

Dear..

hahaha.. kita nak 1 je boleh tak?
Kita nak anak je.. lain xnak. Duit pun naklah.. hehehe