long live!!!

Wednesday, December 22, 2010

baby room @ Sunway Pyramid



Sunway Pyramid is one of the shopping mall yang i selalu pergi..lebih kerap dari pergi Mid Valley yang sekangkang kera dari rumahku syurgaku, malah jauh lebih kerap dari mengunjungi Leisure Mall yang selangkah semut tu.so, sejak ada Rafique perkara yang paling penting malah wajib diketahui tentang a shopping mall, harusler Baby Room..=)

ada 3 baby rooms sumenyer kat sini..2 kat orange zone and one at red zone..yang kat red zone, terletak kat tingkat yang sama ngn Fossil, Esprit tu..dekat ngan toilet yang belakang butik Levis tu..yang kat orange zone i x ingat laa plak dekat butik ape..

i dah guna 2 out of 3 baby rooms kat SP and the design are just the same cuma sikit difference dari segi arrangement je.. jom ramai2 kita usha features baby room kat Sunway Pyramid k..

kita mulakan dengan pintu baby room ni..

u all nampak x butang "PRESS" tu???

nak bukak pintu, sila tekan butang tu yer..jangan pulak ingat pintu tu rosak sebab x terbukak secara otomatik..huhuhu..i rasa this is one of the safety features laa kot untuk help those with few kids.untuk avoid elder kids keluar while mummy handle the younger ones..xde laa susah nak gi announce kat information counter pasal anak hilang pulak nanti..x gitu??


dalam satu bilik besar tu ada another small room special for breastfeeding..sangat sesuai untuk beliau yang x reti nak breastfeed isolatedly like me..=) sangat bagus laa supaya orang yang datang sekadar nak change baby's nappy x payah nak tunggu lama while we breastfeed our baby...and for u all who can confidently bf in public but need little privacy maybe untuk tidurkan baby, dorang ada sedia chair jugak kat dalam baby room ni..

"occupied by me & Rafique"
pic taken by my younger sis who already have passion in breastfeeding walaupun baru form 3..(^_^) jangan ko mintak nak kawen sebelum abes spm sudah!!

ada tempat main jugak to make elder children occupied while you handle the younger ones..and that's the chair that i meant before..power point pun ada!!kot2 laa ada yang pergi outing without baby..boleh singgah pump disini..*wink*


provide anakku baby bath lagi u all!!bley laa kalau nak tumpang mandikan baby..huhuhu..oooooppppsss..jangan ada yang tapau baby bath ni dalam bottle bawak balik sudahhhh!!!hahahahaha..


water heater for those yang nak bancuh susu..

IKEA's MANAGEMENT : this is what i meant k..

tu diaa model kecik yang siap poopoo lepas dah isi "minyak"..
kita change dulu lahh..


dan x lupa ibu yang mempunyai aset berupa perut ibarat kuih lapis..can fits in all my attire yet masih banyak lemak2 degil yang terlalu sayang untuk meninggalkan tuan mereka ini.*sigh*

all in all i kasik 5 stars to Sunway Pyramid's Baby Room!!
two thumbs up (^_^)


12 comments:

Peri PiA said...

comelnya mama price charming...u bz ek?

ooo piramid ade heater impressed

sedih i tgk camera u msh baik,mine sebijik mcm u dah ..(T_T)

Ina Hashim said...

salam

santeknya baby room kt SP...i likeee!

Hunny said...

hi deena, good review.kat mid babyroom dalam jusco je kan?sangat sokong kalau sume mall sediakan baby room.baru la betul2 support breastfeeding baby :)

puterihannan said...

bagusnya nursing room n baby rooms dia, sgt baby frenly... :D

Mrs Nageb said...

So superbbbbb :) best betul kan..kan..thanks dear,sangat berguna2 info u pasal baby care ni,lelagi untuk org yg jarang ke Sunway Piramid..skrg kalau nak gi mana2 mesti fikir tempat yang easy access to the baby care room~huhu

LyNn HaMzAh said...

bagus la ada babyroom macam nie...lebih privacy dan nak menyusukan anak pun lebih seronok...

mamamarissa said...

setuju!!! jue pun suka sgt baby room @ SP nie...paling penting, dekat dgn Cotton On Kids & F21...hehehe!!!

Atiqah Adnan said...

wah baby room! interesting kan idea tuh..chomel je rafique n his mom.. hee

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

baby room sunway pyramid mmg best gilakkkk ehehe

deena awanis said...

~pia~

yup, bizi sket currently..
hihi..kamera kesayangan ni..banyak berjasa dah tuh..=)


~hunny~

i x pernah guna lagi baby room kat mid so far..nanti kena gi cari laa..

~jue~

memang best!!exactly!!sgt dekat ngan cotton on kids n F21..=)

deena awanis said...

~atiqah~

soon u'll need to know this jugak..hihi

MrS. F!zA said...

kuih lapis pon maintain comel pe deen nih!

eh leh la kita setalamkan kuih lapis kita sekali :p