long live!!!

Thursday, November 25, 2010

he's 2 months old today

my hubby turn 27 today, while my dear prince charming turns 2 months old!!!happy bornday to both of my heroes..=)

kejap jer masa berlalu..rupanyer my maternity leave had come to the end..berat betul hati nak tinggal Rafique under other's custody..rasa cam nak benti keje n take care of him 24hours by myself jerr..


his pic fresh from oven..still sleeping..
born : 2.9 kg
1 month : 4.0 kg
2 month : ????

belum tahu current weight..malam ni or esok baru pergi inject n timbang..agak2nyer bape kg dah yer anak ibu ni??naik lenguh jugak laa tangan ni carry him..10-15 minit boleh laa..more than that, ibu pass kat ayah..hehehe

makin besar, makin panjang akal si kecik ni..sekarang ni nak tido berpeluk ajer..kalau x tangan ibu yang naik kebas hug dia malam2 (put him on our arms), ayah laa jadi mangsa..tido pun x mo sangat dah..siang, he will have 3-4 times short naps..30 minutes each session gitu..

tido malam still not routine..depends on kitorang punye aktiviti gak..kekadang kul 8 dia dah tido..ada jugak yang kul 12 pun mata dia segar jer..

k laa..dah panggil mintak susu tu..
daaaaaaaaaa..

6 comments:

Mrs Nageb said...

what a coincidence kan.. nice..
i pun terasa gitu gak,rasa nak benti nak jaga sendiri baby kita kan..kan..
anyway,Rafique tidu mcm yg dlm pic tu,deena yang buatkan ke.. :)

Lianna Umar said...

owhh happy bornday 2 both of ur heroes! ;) anak kita beza satu bulan..hehe deena hero,aina heroin..samalaa my gegurl siang tido mlm shift berjaga..hoho pg g opis mata nk lelap jerk..hehe

deena awanis said...

~khalilah~

aah..i yang letak dia macam tu..he already can turn from his chest to his back..but back to chest, not yet laa..

deena awanis said...

~lianna~

hihi..turn i pulak laa doze off kat ofis bila stat keje next week..erm..i try to open ur blog, but u private it ek??hehhe

Puan nadxoxo said...

Yeay~ Esok Zahin lak 2 bulan. Hehe.

Bes tgk baby tdo meniarap kan? Mcm nyenyak bebenor :D

deena awanis said...

aah nad..dina pun suka letak dia meniarap..tapi Rafique ikut mood jugak..kekadang tu dia marah..hihi