long live!!!

Thursday, May 13, 2010

Next : Malaysia vs China

morning all Malaysian!!!

C.O.N.G.R.A.T.U.L.A.T.I.O.N.S
to all Malaysians atas kemenangan 3-2 di quarter final Thomas Cup melawan Denmark semalam!!! hahaha.. ayat bajet cam kiter lak yang penat lelah main kat Bukit Jalil kan..padahal penat menjerit kat depan tv je pun..=P

I paling neves tengok games Wong Choon Han vs Jan O Jogensen dan jugak duo baru tu- Zakry + Hoon Thien How vs Rasmussen + Paaske..i yang dok depan tv je pun rasa cam mengah, ni plak dorang yang dok atas court tu..

scene yang paling menarik di mata i untuk game semalam ialah masa Jogensen punyer raket tercampak ke luar court but he still wanted to chase shuttlecock yang dihantar oleh Choon Han dekat ngan jaring tu..wakakaka..kelakar pun ader i tengok..but lets be positive. itu menunjukkan semangat juang beliau yang tinggi & x nak mengalah laa rite?? dah sah2 raket xde kat tangan, ko nak sauk shuttlecock pakai ape??? ;-)

honestly, masa mula2 tengok Zakry/ Thien How start main ngan Rasmussen/Paaske tu, i dah rasa down..chehhh..aku lak rasa down..macam laa aku coach dorang..bluwekkk..bukan down sebab ape..down tengok records pasangan Denmark tu..dah laa experienced players, juara All England lak tuh!! Our duo tu plak, baru je first time being paired..tentulaa i dapat rasa "kekejaman" di situ..plus Denmark's players dua2 tinggi.yang Malaysia plak, dua2 x cukup inci.tembam2 lak tuh..hehhehe..

tapi... bila dorang dah main, i tibe2 jadi bangga lak ngan zakry n Thien How..hahhaha..especially time 1st set yang dorang sangat menunjukkan kehebatan masing2 tu..asyek dok main kejar2 points. for me, walaupun finally dorang terpaksa akur ngan kekalahan tu.but still kalah bermaruah =) chayokk Zakry & Thien How!!! kaulah hero dihatiku..*tiba2*

k laa..enough for now..
tatatititutu

No comments: