long live!!!

Thursday, March 18, 2010

SEPULUH TAG - BY ARNIDA "THE LOVE"c

Salam..


malam ni nak layan tag..thanks to miss shud yang sudi tag saya ye..by the way, sorry lambat menjawab tag ini..

cara-cara menjawab tag ini:
  1. copy tajuk entri tag 10 ini
  2. jawab semua soalan dalam bahasa melayu sepenuhnye..xde masalah la kalau bahasa melayu, jangan suruh jawab bahasa tamil or jepun dah ler..hehhe
[1] Siapakah diri anda di rumah?
kalau rumah sendiri sekarang ni, maknanya saya hanya seorang isteri pemalas kepada Ahmad Fadzeli Jabaruddin yang dah dekat sebulan tak masak apa2 kat rumah..dan jugak bakal menjadi ibu dalam masa 6 bulan dari sekarang..hoyeahh!!!=)

[2] Siapakah diri anda disamping rakan?
saya adalah seorang yang sangat suka bercerita, bercakap, bercerita dan bercakap tanpa mengenal erti penat..bab suka bercerita dan bercakap ni memang bukan disamping kawan2 jer laa malah disamping sape2 jugak...tapi kalau orang yang tak kenal, saya ni ala2 malu-malu kucing jugak sebenarnya.. meoowww..

[3] 5 benda yang anda idamkan tetapi masih belum tercapai
alaaaa..5 je ke???ada banyak yang saya idamkan ni..hehhe

-saya nak pergi berbulan madu dengan suami tercinta..sejak kami kahwin bulan 9 hari tu kami belum sempat berbulan madu dan bercuti kemana2 atas macam2 sebab..tiket yang dah ditempah untuk ke Bali pun hangus cam tu je..jadi setakat ni, kami cuma berjaya bermini bulan madu ke Lost World of Tambun saja..walaubagaimanapun, ade gak "hasil" okkkk..;-D

-saya nak beli rumah sendiri..x dapat banglo, semi-D yang 3 tingkat tu pun jadilaahhhhh..huhuhu

-saya nak bawak kedua ibu bapa dan mertua saya menunaikan haji..insyaallah..

-saya nak dapatkan ijazah phD..dulu masa kecik2, cita2 saya nak jadi doktor dan saya tahu mama dan abah nak sangat tengok saya jadi doktor..tapi sebab keputusan SPM saya sangatttttt laa CEMERLANG, lalu tak layak nak ambil jurusan perubatan, jadi saya kena pastikan saya dapat jugak pangkat doktor tu dengan sambung belajar sampai peringkat phD supaya saya dapat buat ibubapa saya bangga ada anak yang baik macam saya..wakakkaka..

-dan yang terakhir adalah yang paling penting iaitu saya nak duit yang banyakkkk supaya semua cita2 saya yang diatas tercapai..dan saya boleh tunaikan semua keinginan saya yang SUPER DUPER MATERIALISTIK ini..yuhhhuuuuuu!!ehh..chopp..'super duper' tu dalam bahasa melayu ke??

[4] Siapakah nama pasangan anda?
Ahmad Fadzeli bin Jabaruddin..

[5] Ceritakan 5 perkara yang anda paling suka tentang pasangan anda
-rajin tolong saya kemas rumah
-selalu tolong habiskan makanan saya
-sangat hormat kedua ibu bapa saya sebagaiman dia hormatkan ibu bapa dia sendiri..
-dia suka marah saya lalu wat saya sedar diri..
-dia suka shopping dan bercakap banyak banyak banyakkkkkk macam saya!!=)

[6] Bila tarikh anda couple?
13 OGOS 2008..

[7] Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?
sedangkan lidah lagi tergigit, ini pulak suami isteri..;-D

[8] Lagu tema cinta anda?
"saya kepunyaan kamu" nyanyian Jason Mraz..buruk weh tajuk lagu ni bila dialih ke bahasa melayu..=P

[9] Apa perubahan yang ingin anda lihat dari pasangan anda?
-berhenti merokok..tapi saya tahu, ini adalah impian yang sangat susah untuk jadi kenyataan..=(

[10] Tag 10 rakan ada yang lain
-Ryehanna (Cik Panda)
-Si tedi
-Amal
-Hani
-Ajlaa
-Rara
-Liyanaa
-Reflisia
-Cik Pinky
-Pn.Ciare

tatatititutu

5 comments:

sI tEDI said...

deena : 13 Ogos 20008 tu bila?

lambat lagi lah... ha ha ha ha..

alah.. x de pasangan.. x boleh nak jawab lah TAg ni..

alasan kukuh ni!!

deena awanis said...

hahahhaa...x perasan weh..i'll change yer..

ooo...pandai ngelat yer...=P

♥♥ciK piNkY♥♥ said...

ouh ouh ouh...sy di tag..hampir semput di buat nye tmbh2 bile tgk ade soklan mengenai psgn..ni yg berat sket neh..
kang abes satu dunia tawu sape jantung pisang cik pinky..adehh~

baru je berniat tidak mahu bercerita mengenai chenta..ngeheheheh..
xpe, i'll try my best..ecehwahh..~

sabar yee

deena awanis said...

no poblemo cik pinky..i'll be waiting..=)

Ryehanna said...

oh. ade tag?

tp xde backlink pn? :(

ok... nnt ana wat