long live!!!

Monday, December 7, 2009

aku kena mandi bunga!!!

hari ni giler STRESSSSSSSSS!!!
a very very very very unlucky day for me...

kenape?????
  1. pagi tadi nak pergi ke umah lama ie. umah bujang yang aku duduk before aku kawen to take sumthing...tapi tibe2 cari kunci rumah, x jumpe plak..padahal memang sah2 kunci umah tu ade aku simpan dlm handbag..tapi ntah mane laa dy pegi ari ni, aku pun x tau...kunci tu dah tumbuh kaki kotttt pagi tadi..huh!! then, terpaksa r masuk opis dulu utk pinjam kunci maryam (ex-rumet aku)..
  2. bile dah dapat masuk plak, cari perkara yang aku carik tu, xde plak..so balik opis dengan perasaan hampa gilerrr..tapi bley plak bile aku selak barang2 atas meja opis tu, terjumpe perkara yang aku cari tu kat situ!!!siot tol!!wat penat je aku balik umah sana tadi!!haissshhhh!!
  3. dah masuk opis dalam kul 9, kelas lak kul 10pg..cam bese lar, monday blues..malas nak ngajar, aku pun selaku lecturer yang baik hati lagi penyayang, wat ler tutorial utk students "kesayangan" aku sumer tu...then, save dalam external hard disk (u/p: pendrive aku yang chummell itu telah hilang) n nak bawak g print kat level 1..coz kat dalam opis aku xde printer..cucuk je hard disk tu, computer bangang tu ley lak cakap "not support" mende kejadah haram plak!!!!arggghhh..geramnyerrr!!dah la masa tu dah kul 10.05 a.m..
  4. terpaksa r naik atas balik, pinjam pendrive colleague aku, save dalam tu n turun balik dengan niat untuk print..tengok2 printer plak kata "please change the toner catridge"..S%$#!!!
  5. then, pegi lak printing area yang lagi 1 (jauh sket, sbb tu aku malas nak pegi sini slalunyer)..O.K chun!!Printing task berjalan lancar..alhamdulillah...
  6. masuk kelas, aku bagi ler kertas2 tutorials yang aku dah print tadi..ada 4 sets sumenyer yang berupa mind-mapping..F.Y.I sbg seorang makhluk yang environmental friendly, aku print depan blakang..so, ade 2 helai - 4 pages laa...tibe2 ade plak students aku yang dpt 3 pages je..ade page yang missed!!!!haih..bodoh punyer photostat machine!!!!GRRRRRR!!!
  7. after class, aku planned nak belikan mama & her friends flight tickets to Bandung this coming March..dah isi sumer details n the payment is being made by my credit card..aku x sponsor pemergian mereka ke Bandung okkk..aku tolong beli ajerr..they pay me lorr nanti..lepas dah click "PAY" tu dy mintak access ID & password as in access mailer???apekah???before ni aku beli xde pun pakai sumer mende tu????haiyyyyaaa!!!cemane plak neh????
  8. dah x boley nak beli flight ticket tu, aku siapkan recommendation for my assignment and nak submit pada cik Jaza selaku "ceti" x bergaji..huhu..tapi internet lembap giler..siput babi pun kalah ngan internet..nak attach document je dekat 20 minutes!!pekejadah nyer tu??dah plak tu..setelah 18 kali antar pun, cik jaza still x terima lagi emel aku tu!!sehingga ke saat aku dok wat entry ni pun, dy x dapat lagi..yang herannye, orang lain punyer emel dy dapat plak..APEKAHHHHHH????
  9. ok, berbalik pada citer kunci umah Maryam yang aku pinjam pagi tadi...Maryam masuk keje pagi, so kul 4.30 dy nak balik lerr..so, aku ngan confident terus cakap ngan Maryam, on the way nak balik singgah ler opis aku amek kunci..tibe2>>>>>cari punyer cari punyer cari, kunci x timbul2..rupenyer aku tinggal kunci tersebut lam kete lar plak!!!adoooo..dah la park kete jauh!!! GRRRRRRRRR.... AUUUUMMMM!!!jadi singa jap r camneh..
  10. lepas g amek kunci dalam kete, dengan segeranyer edit questionnaire (for my final year project) to be distributed to my hubby's office mates n pergi print..this time, belajar dari kekhilafan pagi tadi..chewaahhh.. kekhilafan tu..hehehe.. pinjam pendrive kak aja siap2..actually aku memilih petang2 camneh utk gi print questionnaire yang banyak itu sebab slalunyer petang x ramai orang..tapiiii...biler aku turun bawah tadi, ramai giler orang!!haihhh..dorang ni sumer x reti nak balik ke???hehhehe..tapi sebab dah janji ngan hubby nak printkan ari ni, aku wat selamba badak je print gak walaupun aku tau mesti orang bengang ngan aku sbb print banyak2 (14 pages each X 50 = 700 pages) ketika ramai orang camneh!!ahhh!!aku peduli ape!!aku pun staff Masterskill gak tau!!huhuhu..giler "jual ikan"!!(",) dah tengah2 wat muka konfiden print walaupun orang ramai nak pakai printer, tibe2 printer tu kata "OUT OF PAPER.PLEASE LOAD PAPER TO TRAY 1"..chet!!!camne ley x cukup ni..padahal aku bwk turun 1 rim kertas tadi..dan kerana terpaksa sbb sumer org tgk aku yang terkulat2 kehabisan paper, aku tebalkan gak r muka meminjam dari seseorang yang "aku giler2 punyer terpaksa baru aku pinjam"..tu pun sbb dy sorang je yang aku tau nama ade kat tempat kejadian..hehhee..Maceh ek..nnt i ganti paper u..
siyesly i need the flower bath utk BUANG SIAL!!!
k la..really tired of today..

harap cik ja dah receive emel yang dihantar secara bertalu2 tu..kalo la yang aku antar tu peluru, nescaya hancur berkecai dah badan cik ja...

tatatititutu

2 comments:

sI tEDI said...

sesekali kesabaaran diuji apa salahnya.. :)

he he he

deena awanis said...

dush dush dushhuumm!!!!
rase cam kena tumbuk bertalu2 pun ade rasenyer semalam..=(