long live!!!

Monday, November 23, 2009

*pisau cukur * 2012 * EPL*

Last saturday, aku telah dengan jayanye pegi movie relay ngan hubby kat Jusco Cheras Selatan dikala aku sepatutnyer berada di UKM untuk menuntut ilmu..wakakakkaka..hasilnyer?? Of coz ler the hottest movie of the year!!2012 and Pisau Cukur..

Actually we went to Jusco to watch 2012 on Friday but tickets were SOLD OUT for that day!!!yang ade cuma baris paling depan je..Huh..NEVER!!!x akan aku ulangi lagi pengalaman ngeri dok barisan paling depan tengok muvee!!so, mengambil keputusan yang bijak, we bought ticket for Saturday show..dah alang2 tengok muvee on Saturday evening a.k.a ponteng kelas secara terbuka, x kan nak tengok 1 muvee je kan..so, beli la tiket pisau cukur skali...hehehhe..=)

* bukti pembelian..=) *

movie relay: Pisau Cukur 11.45 a.m till 1.30 p.m followed by 2012 at 2.15- 5p.m...

For me, Pisau Cukur is quite interesting jugak la..Jalan cerita dy very relaxing with some humour..sangat sesuai untuk merehatkan minda yang tengah berserabut macam aku yang tengah serabut sbb x abes2 ngan audit..Fazura was superb dalam citer tu..she is SUPER GEDIKS!!Just love how she say "oh my GUCCI" "oh my DIOR" etc..kepisaucukurannye sungguh terpancar diwajah ketika itu!!hahaha.Maya Karin macam x jadi sangat, not a very natural gedik..macam dipaksa2 je gediknyer tu..

2012????hurm...giler amazed ngan effects yang dorang wat tu!!memang real giler r..especially part yang the whole family naik kereta and the land was "chasing" for them!!cool giler!!!tapi of coz ler insaf biler tgk citer cam tu kan...teringat habis sumer dosa2 yang sengaja mahupun yang x sengaja dibuat tu!! maafkan laa daku jika ade salah silap ey...sob..sob..harap2nyer aku ni x mati pada hari kiamat..macam x tertanggung je nak menghadapi keadaan camtu..in my opinion, aku rasa citer tu sebenarnye bukan pasal hari kiamat macam yang dorang cakap tu but it looks like macam kisah bahtera nabi NUH a.s..Kalau u ols yang dah tengok citer tu, mesti perasan kan yang dorang ade bawak binatang (giraffe, gajah, bear etc) bersama dorang..plus they invent a ship!!hurm...itu pendapat aku laa..tapi banyak gak dengar spekulasi yang mengatakan there will be sumething happening on the year 2012, tapi entahla..wallahualam...tapi harap2nyer x la..grrrrrrrr!!!Takut dowh..pahala sikit, dosa bertimbun..uwaaaaaaaaaaaa!!!!

ok, done about muvee!!

lepas abes tengok muvee tu, we are heading to my parents in law's kat Meru, Klang. Cheras to Meru usually took 45 minutes through Federal & Setia Alam Highway without jam and rain.as we all knew, skarang ni mmg musim hujan and on that day pun hujan jugak masa we ols kuar dari Jusco tu..obviously x kan dapat capai ler 45 minutes tu..n hubbyku sayang tu plak, x tukar lagi player dy dalam EPL and Stadium Astro which MUST be done before 6 p.m every Saturday!!then, menggelabah la member mencari sesuatu tempat yang ade plug utk on9 sekejap demi menukar player2 beliau yang telah injured kepada player lain supaya beliau x akan kalah di beat oleh adik beliau and kengkawan beliau..."its about PRIDE!!!"katanyer...

FYI, EPL and stadium astro yang aku maksudkan adelah fantasy football team punyer online game..sesape yang berminat untuk mengetahui secara lebih lanjut, sila tengok website ni sendiri : http://fantasy.stadiumastro.com. and sebenarnye aku pun dah secara tidak langsungnye telah terjebak ke kancah itu setelah heran ngan ketaksuban mereka2 ini ngan fantasy football tu.tapi alhamdulillah laa..sampai hari ni syndrom ketaksuban fantasy football tu x spread pada aku lagi..huhuu..setakat ade team je r..tu pun hubby aku yang selalu tukarkan players, aku setakat tolong bersorak time tengok points jer!!hehhe...

ok, sambung citer..

dah lepas stop kat beberapa kedai tapi masih lom berjaya untuk mendapatkan plug point tibe2 je sume kedai termasuk mapley yang kitorg stop ari tu sume x de available plug point, so we decided to use KESAS highway and stop at R&R Awan Besar untuk melunaskan hajat murni hubbyku itu..

* hubbyku yang tengah khusyuk tukar player2 beliau *

at around 5.54 p.m his MISSION COMPLETED!!so, we continue our journey and hasilnyer??we arrived at ibu's house within 40 minutes and tol fees : RM 7.70 instead of RM 2.20...huhuhu..KESAS highway sangat kaya.mari pergi rompak toll booths!!!hahahahhaha..

ok la, cukupla kepenceritaan aku utk ari ni..nak balik dah..
esok i citer pasal our new "family members" k..=)

tatatititutu....


2 comments:

Princess Ayang said...

hubby ko mcm tunang aku....
asek nk edit team EPL jer.. letih aku..

deena awanis said...

heh..ko dh tunang????
xtau pun...
congrats ye dear..